28 september 2012

NNO Ter Apel gaat voor introductie 2.0 litre Hotrod bij 10 inschrijvingen

Ter Apel- NNO Ter Apel heeft na het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek gezien dat er een behoorlijk draagvlak voor deze nieuwe (uit Groot Brittannië afkomstige) klasse is. De NNO is dan ook voornemens om deze klasse vanaf 2013 toe te voegen aan het reguliere programma. Deze klasse zal (in tegengestelde richting, dus rechtsom) op de short-oval rijden. De NNO hanteert zo het bestaande reglement dat ook van toepassing is in Groot Brittannië. Er zal gestart worden met auto’s die”rechts-gestuurd” zijn, waardoor er evt. ook Britse deelnemers van start kunnen gaan in Ter Apel en tevens kunnen de Nederlandse en Duitse coureurs ook eens een uitstapje naar Groot Brittannië maken. Hiervoor zal echter ook het circuit moeten worden aangepast, om aan de strenge veiligheidseisen te kunnen blijven voldoen. Dit vraagt van ons de nodige financiële investeringen en uiteraard een hoop werk en inspanning.

Daarom wordt er door het bestuur van de NNO een ondergrens van minimaal 10 coureurs gehanteerd, die in het eerste seizoen aan de start moeten gaan verschijnen om deze klasse te introduceren. Voor zowel de coureurs als de organisatie moet er wel uitzicht zijn op 10 en meer deelnemers.

De NNO heeft een sponsor kunnen vinden (het betreft twee racebanden van Hoosier) voor de eerste 10 inschrijvers die in 2013 van start gaan. Snel inschrijven/deelnemen wordt dus beloond.

Om er zeker van te zijn dat dit aantal deelnemers ook daadwerkelijk aan de start zal verschijnen wordt de volgende maatregel gehanteerd:
Coureurs die in 2013 willen gaan deelnemen in deze klasse dienen als borg (statiegeld) een bedrag van
€ 500,- over te maken aan de NNO vòòr 01 november 2012. Wanneer minimaal 10 deelnemers dit hebben gedaan zal de NNO deze klasse in 2013 definitief toevoegen aan het race-programma. Na aankoop van een complete auto, of bij (eigen)bouw nadat de helft van een dergelijke auto gereed is, zal de coureur meteen
€ 250,- van deze borg terug ontvangen. Wanneer de betreffende deelnemer in 2013 ook daadwerkelijk aan de start verschijnt krijgt hij de overige € 250,- ook retour + 2 nieuwe banden (voorgeschreven Hoosiers) voor zijn auto. Bij minder dan 10 aanmeldingen op 01 november zal de klasse in 2013 niet van start gaan, de coureurs die hun betaling hebben verricht zullen hun geld dan ook volledig terugkrijgen.

Kortom, de NNO is bereid z’n nek uit te steken en dit avontuur aan te gaan, maar we willen wel enige zekerheid inbouwen. Vandaar dit “statiegeld-systeem”. Ook wij moeten immers investeren. Dit willen we wel, maar we willen niet (meer) investeren in lucht. Samen willen we geen (nieuwe) klasse met (te) weinig deelnemers. Bij voldoende aanmeldingen (10 of meer) gaat het in 2013 gewoon door en krijgt een inschrijver zijn “statiegeld” in 2 porties terug (+ evt. 2 nieuwe banden). Wanneer er te weinig deelnemers zijn, krijgt iedere inschrijver zijn “statiegeld” per omgaande teruggestort.

We vragen dan ook van de coureurs om zich samen in te zetten, om deze klasse daadwerkelijk te kunnen introduceren, zodat we gezamenlijk van deze prachtige klasse een succes kunnen maken op onze fraaie oval in Ter Apel. Wij zijn “om”, nu jullie nog.

Voor aanmeldingen contact opnemen met de NNO;

Frits d’ Haan; 0528-265036
Robert Dreier; 0599-413106
e-mail; info@ovalracing-terapel.nl

In: Nieuws @ 15:11 — Reacties staat uit voor NNO Ter Apel gaat voor introductie 2.0 litre Hotrod bij 10 inschrijvingen