12 oktober 2012

Autocrossdag Ter Apel 14 oktober 2012

Ter Apel- Op zondag 14 oktober zal de inmiddels traditionele jaarlijkse autocross-dag in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel weer op het programma staan. Het ovale asfalt van “De Polderputten” zal dan opnieuw het strijdtoneel zijn voor een groot aantal deelnemers die normaliter uitkomen in de autocross.

Ook dit jaar zal het evenement weer doorspekt zijn met spanning, sensatie en vooral spektakel. Om het publiek een zo gevarieerd mogelijk programma te kunnen bieden hebben we uit alle sectoren van de autocross wel een klasse aan de start staan. Kortom voor elk wat wils.

Als klapstuk van de dag gaan we dit evenement wederom afsluiten met een zgn. CARAVAN-RACE. Hier kunt u meedoen met een auto die deze dag in één van de klasses heeft deelgenomen (m.u.v. sprinters). Uiteraard mag de trekhaak pas gemonteerd worden na de reguliere races. De caravan dient compleet ontdaan te worden van het volledige interieur. De lege opbouw blijft dan over en deze mag alleen van binnen verstevigd te worden met een kruislingse constructie van houten panlatten (22 x 42mm). Het trekkend voertuig is verplicht om het gehele voorraam af te dekken doormiddel van gaas, dit om rond vliegende caravanonderdelen buiten de auto te houden. Tijdens de race is alleen contact toegestaan ten opzichte van de caravan, contact tussen de auto’s is niet toegestaan. Momenteel zijn er voldoende aanmeldingen om om deze caravan-race door te laten gaan. Vooraanmelding is nog steeds mogelijk. Voor het verkrijgen van caravans die rijp zijn voor de caravanrace hebben wij tevens een contactpersoon; Autohome Poppema in Oude Pekela, tel; 0597-614499. Voor de caravans wordt een aparte ruimte op het rennerskwartier ingericht. Deze zullen dichtbij de in-/uitgang van het rennerskwartier staan, ook wordt rekening gehouden met de volgorde van de klasses, zodat coureurs voldoende tijd hebben om hun caravan achter hun auto te bevestigen.

Aanmelden voor de caravan-race kan bij de N.N.O. via info@ovalracing-terapel.nl of 0599-413106.

Inschrijving
De overige verplichte inschrijving voor alle klasses is op de wedstrijddag op het circuit. Alle coureurs dienen minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit van een rijbewijs. Vooraanmelding is niet nodig! Zondagochtend 14 oktober kan men zich dan ook ’s morgens vanaf 07.30 uur inschrijven op het circuit “de Polderputten” voor één van de volgende klasses:

Standaardklasse tot 1300 cc
(ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)

Standaardklasse tot 1600 cc
(geen verstevigde auto’s)

Standaardklasse tot 2000 cc
(geen verstevigde auto’s, voor licht verstevigde auto’s (alleen van binnenuit), zal bij voldoende deelname een aparte groep worden gecreëerd.)

Toerwagenklasse
(opgevoerd en/of boven 2000 cc, ook 4 x 4 en turbomotoren en een complete, geen verstevigde carrosserie)

Vrije Standaardklasse
(verstevigde en/of opgevoerde auto’s waarbij licht contact in bochten is toegestaan)

Rodeoklasse
(Standaard carrosserie tot maximaal 6 cilinders, 4 kleppen per cilinder en maximaal 1800 kg, geen busjes en pick-ups. Open carrosserie is niet toegestaan. Behalve de rolkooi ter bescherming van de rijder en versterking van stuurstangen is geen enkele versteviging toegestaan) Duwen mag in de rodeoklasse, ook in de zijkant. Maar niet in de bestuurderszijde deur. Het inrijden op stilstaande auto’s is streng verboden (geen bangeracties).

Sprinters
Sprinters; van 1000cc motorfietsmotoren tot 4×4 superklasse sprinters.

Bangerstox (VOL!!!)
Op veler verzoek zal ook de populaire en spectaculaire Bangerstox klasse weer aan het programma worden toegevoegd. Deze klasse is normaliter onder andere actief op de gravel van Speedway Emmen. Deze reglementen zullen dan ook gehanteerd worden betreffende de constructie van de auto’s en de races (dus geen KNAF rolkooi vereiste). De Bangerstoxcoureurs dienen zich van tevoren op te geven bij de NNO. Inmiddels is het maximale deelnemersaantal in deze klasse bereikt. De inschrijving is dan ook gesloten! Momenteel hebben 40 coureurs zich ingeschreven. Bij de Bangerstox zal het transpondersysteem worden gebruikt om tot een goede uitslag te komen. Een transponder is niet verplicht, maar dan wordt u niet opgenomen in de uitslag. Neem u (Mylaps MX) transponder ’s ochtends mee naar de inschrijving.

Alle auto’s in alle klasses dienen op gewone straatbanden met een minimum profiel van 2 mm te rijden. De auto’s moeten verder natuurlijk wat betreft veiligheid voldoen aan de eisen zoals deze vermeld staan in het ASJ van de KNAF 2012. Dus o.a. goede roll-bar, brandvrije kleding, nekband, handschoenen en goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige KNAF-licentie 2012 voor de autocross te hebben. Op het circuit zijn op vertoon van een geldig rijbewijs ook KNAF daglicenties (€ 25,-) verkrijgbaar.

Inschrijfgeld € 5,- per auto.
Entree volwassene € 12,- p.p. Kinderen tot 15 jaar € 3,- p.p. 65+ € 7,- p.p.

Voor eventuele vragen/inlichtingen:
NNO Ter Apel
Frits d’Haan 0528-265036
Robert Dreier 0599-413106
e-mail; info@ovalracing-terapel.nl

In: Nieuws @ 12:28 — Reacties uitgeschakeld voor Autocrossdag Ter Apel 14 oktober 2012