19 oktober 2012

Spektakel tijdens het Open NK Stockcar Formule 1 & 2 Lelystad 21 oktober

Aanstaande zondag 21 oktober wordt op het Midland Circuit te Lelystad de belangrijkste, grootste en spectaculairste Stockcarwedstrijd van het jaar verreden. Deze dag staat dus geheel in het teken van Stockcars, Stockcars en nog eens Stockcars en als gastklasse: de Stockcars F2 Junior. In verband met de viering van het 30 jarig bestaan van het Midland Circuit rijden ook de overige NOV-klassen: de Juniorklasse en de Midland Hotrods

Dit grootste Stockcarspektakel van Nederland staat in het teken van het Open Nederlands Kampioenschap 2012 Stockcar Formule 1, Stockcar Formule 2 en stockcar Formule 1 Landklasse.

In de Formule 2 klasse worden ca. 40 rijders verwacht waaronder enkele Engelse rijders. Of de kampioen 2010 en 2011, Toon Schut, zijn titel  kan prolongeren, zal moeten blijken.
Kanshebbers zijn er vele oa. Henk Peeters, Peter Bear, Danny van Wamelen en Sebastiaan Vowinkel. In de F1-asfaltklasse is de kampioen van 2011, Ron Kroonder wederom de grote kanshebber. De strijd zal verder gaan tussen oa. Gary Castell, Louw Wobbes, Johan Catsburg en Jessey de Bruin. Stockcar F1-Landklasse kampioen 2011, John van ‘t Veer zal veel concurrentie ondervinden van het grote aantal collega landrijders die te kennen hebben gegeven aan het Open NK te willen deelnemen.

Sponsorrace tijdens Open NK Stockcars te Lelystad
Tijdens het Open NK Stockcars op het Midland Circuit Lelystad op 21oktober wordt aan het eind van de racedag ook weer de onderhand traditionele sponsorrace gehouden. Het leuke van deze sponsorrace is dat de nummers 1 t/m 3 van de finale met een ronde achterstand moeten starten; dus kansen voor andere rijders op een supergrote bokaal, maar ook toppers die kunnen laten zien een echte topper te zijn. Als gastklasse tijdens dit Open NK. komen de Stockcars F2 Junioren aan de start

Zoals vermeld rijden ook de Juniorklasse en de Midland Hotrods deze dag een reguliere wedstrijd meetellend voor het NOV-kampioenschap. Deze dag staat verder in het teken dat het 30 jaar geleden is dat de NOV onder leiding van Ieke van der Wal  de eerste races organiseerde op het nieuw aangelegde Midland Circuit.

De wedstrijden beginnen 21 oktober om 10.00 uur met de 1e en 2e serie voor de Junior- en Midland Hotrodklasse. Daarna volgt om 11.30 uur de voorstellingsronde van alle deelnemende stockcarrijders met aansluitend de 1e  series van de stockcars. De stockcars rijden oov. drie series voor de plaatsing in de finale, de finale en de Sponsorrace. Dus alle stockcars 5 keer aan start.

Meer info op de website van NOV Lelystad.

In: Nieuws @ 18:47 — Reacties uitgeschakeld voor Spektakel tijdens het Open NK Stockcar Formule 1 & 2 Lelystad 21 oktober