16 november 2012

2 litre Hotrods nog niet in 2013 tijdens NK Ovalracing

Ter Apel- Na de zomer van 2012 heeft de Noord Nederlandse Ovalracing het voorstel geïntroduceerd om de Britse 2.0 litre Hotrodklasse toe te voegen aan het programma van het NK Ovalracing 2013. Middels een voorlichtingsavond, waar ruim 20 geïnteresseerden aanwezig waren, zijn de plannen met betrekking tot de introductie van deze klasse nader toegelicht. Vooralsnog zijn de benodigde tien inschrijvers niet behaald. Dit betekent dat in 2013 deze nieuwe klasse nog niet wordt toegevoegd aan het NK Ovalracing.

De getoonde interesse en de serieuze plannen van diverse coureurs heeft de NNO echter doen besluiten om in 2013 nog meer aandacht te besteden aan de eventuele introductie van deze klasse. Vele geïnteresseerden hebben namelijk aangegeven de klasse als een goede aanvulling te zien op het huidige programma. Voornamelijk de huidige onbekendheid van deze klasse buiten Groot Brittannië maakt het lastig om een snelle introductie te realiseren.

Er wordt echter inmiddels in Nederland en Duitsland gewerkt aan de realisatie van enkele 2.0 litre Hotrod raceauto’s conform het Britse Spedeworth reglement. Samen met deze enthousiaste coureurs zal de NNO proberen in 2013 het potentieel van deze klasse verder te verkennen en te promoten onder de belangstellenden.

Geïnteresseerden in deze klasse kunnen zich dan ook nog steeds melden bij het bestuur van NNO Ter Apel via; info@ovalracing-terapel.nl of 0599-413106

Bron: NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 21:48 — Reacties uitgeschakeld voor 2 litre Hotrods nog niet in 2013 tijdens NK Ovalracing