28 januari 2013

Persbericht: 50ste Hallumer Autocross

Op zaterdag 31 augustus 2013 is het dan eindelijk zover! We gaan dan voor de 50ste keer de autocross in Hallum organiseren aan de Zuidermiedweg! Er zal deze dag in de stockcar F1 klasse worden gestreden om het Europees kampioenschap voor land stockcars en een slotoptreden van Mooi Wark. Verder zal deze welbekende laatste zaterdag van augustus alles in het teken staan van 50 jaar autocross in Hallum.

De inschrijving voor deze 50ste Hallumer autocross ging van start op zaterdag 26 januari 2013 tijdens de racing expo in het WTC in Leeuwarden. Ook kon je een foto maken op de stand van de H.A.C. waarmee je aangeeft aanwezig te zijn op de 50ste Hallumer Autocross. Plaats deze foto op je facebook pagina en like de pagina van de  Autocross-hallum. Iedere 50ste liker van onze facebook pagina maakt kans op gratis entree voor het optreden van Mooi Wark of gratis entree tijdens de 50ste Hallumer cross.

Zaterdag 31 augustus gaat van start met een reünie voor een ieder die ooit heeft meegedaan aan de Hallumer autocross. Wij zijn ervan overtuigd dat er nog veel oud crossers mooie verhalen kunnen vertellen over vroeger. Want vroeger was alles………… toch? Wij hopen dat een ieder van jullie vrienden en bekenden wil aanmoedigen oude crosshelden op te sporen en deze kenbaar te maken dat ze op zaterdag 31 augustus in Hallum moeten zijn! Er zijn inmiddels al een dozijn mensen die hebben aangegeven in het bezit te zijn van een oude cross wagen. Deze mensen stellen wij in de gelegenheid hun cross wagen te showen tijdens de reünie. Tevens zullen deze auto’s ’s-middags een defilé rijden op de cross baan. Eveneens krijgen ze, na de 3e  manche, de gelegenheid om even flink gas te geven met zijn allen. Wat zal dat een prachtig mooi geluid opleveren, want de cross wagens van die tijd hadden toch nog geen uitlaten? Via deze weg hopen wij vele aanmeldingen te krijgen op ons email adres: hallum50@hotmail.com

Tijdens deze 50ste Hallumer autocross zullen de klassen aan de start verschijnen welke u van ons gewend bent, namelijk:
1600 regio klasse/ fac1600 klasse
Rodeo klasse
Vrije standaard klasse
Stockcar F1 klasse

EK Stockcar F1
Voor de stockcar F1 klasse wordt er een Europees Kampioenschap land georganiseerd met een finale plek voor iedereen! Voor dit kampioenschap geldt een limiet van 50 stockcars. De winnaar is, na Jan van der Iest in 2008, de nieuwe Europees kampioen voor land stockcars F1.  Alle 50 ingeschreven coureurs rijden een finale. De beste 27 kwalificeren hun rechtstreeks voor de A-finale en de overige 23 gaan strijden in de B-finale. De eerste 3 aankomende in de B-finale mogen plaatsnemen in de A-finale maar moeten dan wel 50% van hun gewonnen prijzengeld inzetten! Uiteraard mogen ze de bijbehorende bokalen houden. De winnaar van de A-finale wint 1.000 euro! De manches zullen gestart worden op dakkleuren en degene met de meeste punten zal starten van pole position.

Prijsuitreiking  en Mooi Wark
Na afloop van de cross is de prijsuitreiking in de feesttent met daarin de cross auto’s van de winnaars op het podium. Aansluitend zal er een feestavond zijn met een optreden van Mooi Wark.

De reünie start om 9.00 uur ’s-ochtends en de cross zal om 11.00 uur beginnen. Het optreden van Mooi Wark zal rond de klok van 21.00 uur zijn. Graag tot ziens op zaterdag 31 augustus 2013 in Hallum.

Voor vragen aan de organisatie kunt u een email sturen naar autocrosshallum@live.nl. Eveneens kunt u dit emailadres gebruiken om u op te geven voor de cross. Onze facebook pagina, welke u kunt “liken” vind u onder de naam Autocross-hallum.

In: Nieuws @ 20:58 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht: 50ste Hallumer Autocross