3 maart 2013

Crossbeurs Veenwouden start van het seizoen

Met nog maar een paar weken te gaan opent de SACN het crossseizoen 2013. Komende zaterdag en zondag 9 en 10 maart staat Veenwouden weer in het teken van de crossbeurs.

Na het succes in 2012 organiseert Stichting autocross Noordbergum in samenwerking met Vrijestandaard.nl opnieuw een grote beurs in de hallen op het industrieterrein van Veenwouden. Vanzelfsprekend zullen de stands vooral gevuld worden met de mooiste cross auto’s en verkoop stands. Maar ook dit jaar zijn Blubbering Tytsjerk en grasbaan organisatie VTBM weer vertegenwoordigd op de beursvloer. Van alle klassen in de autocross zijn er crossauto’s te bezichtigen. Zaterdagmiddag 9 maart omstreeks 14.00 uur zal nieuwkomer William Polling zijn nieuwe vrijestandaard auto onthullen. Op de stand van het open Noord Nederlands Kampioenschap autocross staat een potentiële kampioen sprint 2000. Deze met Honda S2000 aangedreven auto komt niet uit Friesland, wie de eigenaar is ziet u op de stand van het NNK. Nieuw op de sintelbaan in Emmen is dit jaar het achter uit rijden. Een speciaal geprepareerde DAF staat op de beurs.

Publiekstrekker:
De organisatie is er in geslaagd om dit jaar de auto van Europees Kampioen autocross divisie 3 (de snelste klasse) 2012 op de beurs te presenteren. “We zijn erg blij dat Bernd Stubbe uit Duitsland zijn medewerking heeft toegezegd. Hij kon vanwege Europese verplichtingen helaas niet deelnemen aan de wedstrijd in Noordbergum afgelopen jaar. Maar gelukkig heeft hij zijn Fast en Speed buggy (oa bekend van Dakar rally) op tijd klaar en komt hij naar de beurs”. Op de vraag hoe de SACN dat als relatief kleine organisatie toch voor elkaar  heeft gekregen antwoord bestuurslid Jan Douwe van der Veen: “Tsja, het gaat er niet om wie je bent, het gaat er om wie je kent”.

De beurs is open op zaterdag 9 maart van 10.00 tot 20.00 uur en zondag 10 maart van 13.00 tot 18.00 uur. Voor de kinderen is er speciale kids hoek ingericht waar voor alle leeftijden iets te doen is.

In: Nieuws @ 20:22 — Reacties (2)