23 juni 2013

Persbericht Frije Cross Blije 2013

Het gaat zo langzamerhand een traditie worden; “De moaiste sneon fan ‘e boufak”, oftewel de laatste zaterdag van de Noordelijke bouwvakvakantie afsluiten met een geweldig feest! “Het lijkt wel een beetje op een dorpsfeest”, zei een bezoeker van de Frije cross van Blije vorig jaar. En dat is nou nét de bedoeling; een gezellige dag voor jong en oud! Alleen wijken de “spelletjes” wel een beetje af van die van de reguliere dorpsfeesten in de regio. De Frije cross is een dag vol adrenaline en benzine!

Wie doen er mee?
Dit jaar is er een wijziging in de deelnemende klassen. We hebben helaas moeten besluiten dat er dit jaar geen stockcars op Blije rijden, dit omdat we weinig animo verwachten, omdat er de volgende dag een race om het Nederlands kampioenschap op St. Maarten is.
Tussen 1 juli en 1 augustus mogen de deelnemers weer bellen om zich te laten inschrijven voor de Frije cross van Blije op 10 augustus a.s. en in de volgende klassen;
-Standaard 1600
-Standaard 2000
-Vrije standaard
-Damesklasse
-Âlde lullen (45+)
-Motoren
-Nuvere weinen

Sfeer & spanning!
Genoeg rijdend vermaak voor het publiek, dus. Maar alsof dat nog niet voldoende is, is er naast het crossgeweld ook weer genoeg op het terrein te doen. Diverse attracties zullen het vermaak voor jong en ouder zeker verhogen.
De organisatie is druk aan het nadenken over een stunt, die na de finales zal worden uitgevoerd.
Onze duozitter, twee jaar geleden gereden door Geert van Tuinen, zal net als in 2011 verloot worden onder het publiek. Zo kan het dan zomaar gebeuren dat jíj een dag coureur wordt  op de jubileumcross van Hallum op 31 augustus a.s.        …“Meer kans dan in de Staatsloterij!”…
Ja….en welke VIP zal er tijdens ónze cross in de duozitter plaats nemen??? Wordt vervolgd!!!

Ontspanning
Dit jaar is er ook weer een muzikale noot, die vast sfeerverhogend zal werken. Disco Silver van It Heidenskip zal zorg dragen voor een passende muzikale omlijsting.  Als speciale gast zal de frontman van de Hûnekop; Emiel  inpluggen voor een paar setjes onvervalste Wâldpykerock.

Frije cross Blije in Holwerd?
Na vier jaar op de zelfde locatie aan de Mieddyk te hebben gecrosst, wordt het dit jaar anders. Op 10 augustus zal het Frije-cross circus neerstrijken aan de Hoarnen, net over de gemeentegrens van Ferwerderadeel. Officieel crossen we dit jaar in Holwerd, Dongeradeel, op het land van Maatschap W.K en M.J. Boersma. Daar zijn we als organisatie uiteraard erg blij mee!!!
We heten jullie dan ook van harte welkom op de 11de editie van Frije cross Blije op 10 augustus a.s.
“De moaiste sneon fan ‘e boufak!”

wat: Frije cross Blije
wanneer: zaterdag 10 augustus 2013
tijd: 11:00 u.
waar: de Hoarnen 3, 9151 AK Holwerd
meer op: www.frijecrossblije.nl
pers kan bellen met: 06-10578363 (Willie Boonstra PR)

Met vriendelijke groet,
het bestjoer fan Frije cross Blije

In: Nieuws @ 20:53 — Reacties staat uit voor Persbericht Frije Cross Blije 2013