19 april 2011

Nieuws over de Jatech Gronico HCD F2 Supercup

Op 2 april hebben we de eerste wedstrijd voor de Jatech Gronico HCD F2 Supercup verreden in Emmen. Een fantastische eerste wedstrijd met ong. 40 Formule 2 Stockcars aan de start. Koploper in het klassement is Toon Schut, gevolgd door Willie Peeters en Wimpie Peeters.

De 2e wedstrijd wordt verreden op Koninginnedag op 30 april in Blauwhuis.

● 30 april Blauwhuis
● 2 juni Blauwhuis
● 5 juni Emmen
● 7 augustus Finale Blauwhuis

We hebben 4 kwalificatiewedstrijden, waarvan de eerste al is verreden op 2 april. Iedere rijder moet minimaal  1x op Emmen en minimaal 1x in Blauwhuis meerijden, om zich te kunnen kwalificeren voor de grote finale, waarin de beste 28 rijders in mee mogen rijden.

Nieuw in 2011 is dat de FAC en ASE zijn aangesloten bij de BRISCA, de overkoepelende organisatie voor Engeland. Nieuw is dat de eerste 10 F2 coureurs zich, tijdens alle kwalificatie wedstrijden, zich kunnen kwalificeren om mee te kunnen rijden in Engeland in de World Final in Kings Lynn. De 6 coureurs met de meeste punten uit de 4 kwalificatiewedstrijden plaatsen zich rechtstreeks voor de finale. De andere 4 krijgen de kans zich dan in Engeland alsnog te kwalificeren.

Op 2 juni is er een wedstrijd in Blauwhuis en op 4 en 5 juni  is het Speed weekend in Emmen, voor dit weekend hebben zich al enkele Engelse F2 rijders zich aangemeld. We krijgen enthousiaste reacties uit Engeland betreffende onze geweldige F2 Supercup.

Groeten Promotors F2 Supercup,
Yme en Roland

In: Nieuws @ 17:52 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuws over de Jatech Gronico HCD F2 Supercup