29 april 2011

Persbericht Autospeedway Emmen 4 & 5 juni 2011

4 & 5 juni Mega speedweekend met strijd om de Dutch Masters of Shale & Bavaria 500 in Emmen.
Drenthe,de rustige provincie van Bartje en de hunnebedden maar ook het TT circuit. Maar Drenthe heeft nog een plek waar fanatieke autosport plaats vind, Speedway Emmen, te vinden aan de veenakkers 35 in Emmercompascuum. Hier vind 4 en 5 juni een mega speedweekend plaats waar lang over gesproken zal worden dit jaar, gezien het unieke programma van dit weekend.Er worden maar liefst 80 stockcar F1 coureurs verwacht die op de zaterdagavond gaan strijden om de titel Dutch Master of Shale.
Begin jaren negentig vond deze wedstrijd nog op vrijdagavond plaats in het Engelse Skegness maar nu Nederland een eigen shale baan heeft vind de wedstrijd voor het eerst op Nederlandse bodem plaats. Met als inzet de nieuwe dakspoiler voor de winnaar.

Naast de stockcar F1 zal ook de stockcar F2 op zaterdagavond aanwezig zijn om de wagens perfect af te stellen voor de zondag wanneer ze gaan strijden om de Jatech-Gronico-HCD cup. In deze klasse worden ook meer dan 40 deelnemers verwacht.

En helemaal uniek op de zaterdagavond en speciaal voor dit weekend zijn de “All Yank”banger races met alleen maar Amerikaanse auto’s alleen voorzien van een V8 motor. Autosport waarbij de laatst rijdende deelnemer word afgevlagd als winnaar. En als klap op de vuurpijl zal er ook nog serie “Van Bangers” met alleen maar bestelbusjes en campers aan de start verschijnen. En dat is nog nooit eerder vertoond in Nederland, een race met bestelbusjes, waarvoor al 45 stuks zijn aangemeld. Dus dat belooft spanning maar vooral veel spektakel op de zaterdagavond.

Na de tweede barbecue avond in de pits gaat op zondag 5 juni het spektakel wederom van start. En wederom staat er voor de stockcar F1 klasse een grote prijs te wachten, De Bavaria 500 of te wel 500 flesjes Bavaria bier voor de winnaar, en dan kun je nog eens feesten met je monteurs. Ook de stockcar F2 komt weer aan de start voor de bekende supercup wedstrijden en onder anderen kwalificatie voor de W.K. in Engeland.

Verder zal de stockcar F2 jeugd klasse aan de start verschijnen en deze klasse zit momenteel enorm in de lift. En als laatste zal de vrije standaardklasse met ook zo’n 30 deelnemers aan de start verschijnen.

Het circuit gaat vrijdagmiddag om vijf uur open voor de race teams die graag twee nachten willen door brengen in Emmen. En de aanvang van de races is zo wel op zaterdag als op zondag  om 12.00 uur.

Meer info binnenkort op: www.speedwayemmen.nl

In: Nieuws @ 19:43 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht Autospeedway Emmen 4 & 5 juni 2011