21 juni 2011

Persbericht .. Autocross Eelde trotseert de regen

Ondanks het slechte weer is de autocross van de St. Autocross Eelde-Paterswolde van afgelopen zondag toch verreden. De weersvoorspellingen waren, dat het tegen de middag droog zou worden, maar helaas het bleef de hele middag motregenen. Toch zijn de coureurs op een uitzondering na gekomen. Een teken, dat de deelnemers graag naar Eelde komen om te crossen.

Er werd in vier verschillende klassen gereden. In de dames klasse werd vierkeer om punten gereden, de zestien dames streden tot het einde om de ere plaatsen, want tussen nummer één en drie was maar een verschil van vier punten. De winnares was Hillie Stanneveld uit Schoonoord.

Ook bij de prominenten (standaard klasse) werd er om gereden om een finale plaats te bemachtigen, maar liefst 90 coureurs verschenen in vijf series aan de start. Uiteindelijk werd Bert v/d Veen uit Roden winnaar. Onze plaats genoot Arjan Boersma werd vijfdes.

In de rodeo klasse kwamen tegelijk 30 coureurs aan de start. Dit is een klasse waar bij alles mag, behalve niet in tegengestelde richting rijden. Hier werd Richard Kuiper uit Altena eerste.

Dan de konings klasse, de vrije standaard klasse, deze coureurs streden ook vier keer om punten. Jammer dat de regen net iets heviger werd. Toch werd er hevig gestreden om de nog te behalen punten in de vierde manche. Er werd namelijk gestreden om de SAEP-VRIJESTANDAARD.NL bokaal. Hierbij worden de behaalde punten van 19 juni en 21 augustus opgeteld. Jan Douwe v/d Veen uit Noordburgum werd eerste en onze plaatsgenoot Hielke Hindriks tweede.

Ondanks de regen waren er nog 1400 bezoekers. Hier had de organisatie niet op gerekend. Er moet nog hard aan de baan gewerkt worden, om deze weer voor 21 augustus gereed te hebben. Door het vele schuiven van losse leem, moet dit weer geëgaliseerd worden. Kortom een geslaagde autocross Eelde, met hulde aan allen, die hun medewerking verleend hebben.

Bron: SAEP

In: Nieuws @ 22:31 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht .. Autocross Eelde trotseert de regen