18 juli 2011

Zwarte bladzijde in het boek van Stockcar F1 team De Buck

Nieuwerkerk a/d IJssel – Een grote brand heeft op 7 juli 2011 de loods in de as gelegd, waar stockcars en ander materiaal van Stockcarteam De Buck was gestald. In no-time greep het vuur om zich heen en verwoestte alles wat op z’n pad kwam. Zie hieronder enkele foto’s en video’s en lees een reactie van het team op deze trieste gebeurtenis:


Vast en zeker hebben jullie het al gehoord over de grote brand die gewoed heeft in de loods van stockcar team de Buck in Nieuwerkerk a/d IJssel. De brand die op 7 juli rond 12:00 uur is begonnen, heeft de loods die gevestigd was aan 1e tochtweg volledig verwoest. Onder de 4 gedupeerde was het stockcar team er 1 van. De plek waar 16 jaar hard voor gewerkt is, is voor onze ogen compleet afgebrand. De stockcars, machines, materialen, gereedschappen, prive eigendommen en vele andere dingen zijn verwoest of niet meer bruikbaar.

We hebben vol verslagenheid moeten toekijken hoe alles waar we zo hard aan gewerkt hebben verloren is gegaan voor onze neus.
Het was een ware hell, je kan wel zeggen een slagveld. Iedereen zit nog steeds vol verdriet. De liefde van je leven is weg, er is niks meer  van over. Het doet pijn en het voelt leeg…

Ondertussen zijn de opruimwerkzaamheden in volle gang, we denken nog zo’n 2 a 3 dagen en dan is alles weg en voor ons echt voorbij.

Maar laten we het erbij? Dat is de vraag die dagen door ons hoofd gespookt heeft. Nee we gaan door! We gaan proberen om een nieuwe start te realiseren. Het zou toch onmogelijk zijn het allemaal op deze manier achter te laten…? We gaan vechten, knokken voor een nieuwe start. Helaas kunnen wij dit niet realiseren zonder hulp van buiten af. Daarom hopen wij dat er mensen zijn die onze situatie aangrijpt en begrijpen  en de liefde voor de sport met ons delen om ons een ‘zetje’ in de goede richting te geven.
Zoals jullie begrijpen is er niks meer van over…..

Mensen die ons dat zetje willen en kunnen geven kunnen mailen naar team@f1stockcar.nl of bellen naar 0642508007

Belangrijk om te melden: We zijn al erg dankbaar met de hulp die we tot zover hebben ontvangen. We hebben al een donatie mogen ontvangen en erg veel helpende handen tijdens het opruimen. Dan nog niet te spreken over de grote hoeveelheid steunbetuigingen. Het gaat ons niet alleen om de toekomst maar ook om de samenhorigheid net na deze vreselijke gebeurtenis en in de autowereld.

Stockcar team de Buck


Namens AutospeedwayOnline.nl wensen wij het team heel veel sterkte toe met dit drama. We hopen dat er veel steun en hulp geboden wordt en dat we ze spoedig weer terug mogen zien op en/of langs het circuit.

Video RTV Rijnmond:

Video Omroep Zuidplas, met beelden van de stockcars:

In: Nieuws @ 15:28 — Reacties uitgeschakeld voor Zwarte bladzijde in het boek van Stockcar F1 team De Buck