26 juli 2011

Zondag 9 oktober Autocrossdag Ter Apel

Ter Apel- Op zondag 9 oktober zal de inmiddels traditionele jaarlijkse autocross-dag in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel weer op het programma staan. Het ovale asfalt van “De Polderputten” is dan het strijdtoneel voor een groot aantal deelnemers die normaliter uitkomen in de autocross.

Ook dit jaar zal het evenement weer doorspekt zijn met spanning, sensatie en vooral spektakel. Om het publiek een zo gevarieerd mogelijk programma te kunnen bieden hebben we uit alle sectoren van de autocross wel een klasse aan de start staan. Kortom voor elk wat wils.

Als klapstuk van de dag hopen we dit evenement te kunnen afsluiten met een zgn. CARAVAN-RACE. Hier kunt u meedoen met een auto die deze dag in één van de klasses heeft deelgenomen (m.u.v. sprinters). Uiteraard mag de trekhaak pas gemonteerd worden na de regulier races. De caravan dient compleet ontdaan te worden van het volledige interieur. De lege opbouw blijft dan over en deze mag alleen van binnen verstevigd te worden met een kruislinkse constructie van houten panlatten (22 x 42). Het trekkend voertuig is verplicht om het gehele voorraam af te dekken door middel van gaas, dit om rond vliegende caravanonderdelen buiten de auto te houden. Tijdens de race is alleen contact toegestaan ten opzichte van de caravan, contact tussen de auto’s is niet toegestaan. De caravanrace gaat door bij minimaal 10 vooraanmeldingen. Dit kan bij de N.N.O. via info@ovalracing-terapel.nl of 0599-413106.

Overige informatie..
Er is een vrije inschrijving ’s morgens op het circuit . Zondagmorgen 9 oktober kan men zich ’s morgens vanaf 07.30 uur inschrijven op het circuit “de Polderputten” voor één van de volgende klasses:

Standaardklasse tot 1300 cc
(ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)

Standaardklasse tot 1600 cc
(geen verstevigde auto’s)

Standaardklasse tot 2000 cc
(geen verstevigde auto’s, voor licht verstevigde auto’s (alleen van binnenuit), zal bij voldoende deelname een aparte groep worden gecreëerd.)

Toerwagenklasse
(opgevoerd en/of boven 2000 cc, ook 4 x 4 en turbomotoren en een complete carrosserie)

Vrije standaardklasse
(verstevigde en/of opgevoerde auto’s waarbij licht contact in bochten is  toegestaan)

Rodeoklasse
(Standaard carrosserie tot maximaal 6 cilinders, 4 kleppen per cilinder en maximaal 1800 kg, geen   busjes en pick-ups. Open carrosserie is niet toegestaan. Behalve de rolkooi ter bescherming van de
rijder en versterking van stuurstangen is geen enkele versteviging toegestaan) Duwen mag in de
rodeoklasse, ook in de zijkant. Maar niet in de bestuurderszijde deur. Het inrijden op stilstaande
auto’s is streng verboden (geen bangeracties).

Sprinters
Sprinters; van 1000cc motorfietsmotoren tot 4×4 superklasse sprinters.

Bangerstox
Op veler verzoek zal ook de populaire en spectaculaire Bangerstox klasse weer aan het programma worden toegevoegd. Deze klasse is normaliter onder andere actief op de gravel van Speedway Emmen. De reglementen van de ASE zullen gehanteerd worden betreffende de constructie van de auto’s en de races (dus geen KNAF rolkooi vereiste). De Bangerstoxcoureurs dienen zich van tevoren op te geven bij de NNO via; info@ovalracing-terapel.nl of 0599-413106. Maximaal 30 coureurs, dus vol = vol.

Alle auto’s dienen op gewone straatbanden met een minimum profiel van 2 mm te rijden. De auto’s moeten verder natuurlijk wat betreft veiligheid voldoen aan de eisen zoals deze vermeld staan in het ASJ van de KNAF 2011. Dus o.a. goede roll-bar, brandvrije kleding, nekband, handschoenen en goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige KNAF-licentie 2011 voor de autocross te hebben. Op het circuit zijn op vertoon van een geldig rijbewijs ook KNAF daglicenties (€ 25,-) verkrijgbaar.

Inschrijfgeld € 5,- per auto. Entree volwassene € 10,- p.p. Kinderen tot 15 jaar € 3,- p.p. 65+ € 5,- p.p.

Voor eventuele vragen/inlichtingen:

Frits d’Haan – 0528-265036
Robert Dreier – 0599-413106
e-mail; info@ovalracing-terapel.nl

In: Nieuws @ 14:57 — Reacties uitgeschakeld voor Zondag 9 oktober Autocrossdag Ter Apel