11 augustus 2011

Persbericht Raceway venray: ‘World Cup weekend Stockcar F1 & F2’

Autosport minnend Nederland, heeft het weekend van 20 en 21 augustus rood omcirkeld op de kalender staan. Het jaarlijkse internationale World Cup weekend voor de Stockcar Formule 1 en 2 klasse zal over deze beide dagen worden verreden. De coureurs in hun eigenbouw voertuigen met zelfs meer dan 700Pk, mogen uit maken wie zich een jaar lang de nummer 1 van de Wereld mag noemen. Tijdens de in carrouselvorm gegoten wedstrijdformat kunt u meerdere malen genieten van alle klassen.

Waar vele circuits de toegang tot de pitstraat voorbehouden aan de teams , beleefd uw gezin op Raceway Venray autosport van zeer dichtbij. In de pitsstraat kunt u de vele teams gade slaan. Vanaf de vele tribunes waarvan er enkele duizenden plaatsen overdekt zijn kunt u genieten van de “1/2 Mile oval” (In Nederland uniek) waar de BRL-V6 (Benelux Racing League) tijdens de openingsheat voor het eerste kippenvelmoment zullen gaan zorgen. Op het Circuit Park Zandvoort waren deze door Dhr. H. Maessen ontwikkelde Ford Mondeo V6 silhouet bolides de publiekslievelingen, en wist Colléracing tevens hoofdsponsor van Raceway Venray vele kampioenschappen binnen te slepen. Nu dus ook op de super snelle ½ Mile oval van Raceway Venray.
Traditie getrouw zijn in augustus de ogen gericht op de World Cup wedstrijden, waar in de Stockcar Formule 1 en 2 klasse een internationale strijd tussen Nederlanders, Belgen, Duitsers, Engelsen en zelf een Nieuw-Zeelander, zal gaan losbarsten.

Beide Stockcar klassen zijn eigenbouw voertuigen waarvan de Stockcar Formule1’s de Koningklasse in de contactracerij mag worden genoemd. Beide klassen kenmerken zich doordat het wegduwen van een concurrent voor en in de bochten is toegestaan. In de Formule 1 klasse met hun enorme V8 motoren worden snelheden van 170Km/u op een rechte stuk van 140 meter lengte bahaald.
De World Cup werd in 2010 in de F1 klasse gewonnen door Engelsman Gary Castell, die bij Stockcarteam Baarlo onder Nederlandsevlag rijdt. Castell is ook dit jaar weer in topvorm en zal zeker ook dit jaar een gooi doen naar de titel. De zevenkoppige Engelse delegatie zal ondermeer bestaan uit Frankie jr. en Danny Wainman, Graig Utley, Ivan Pritchard.

Frankie is meervoudig Wereldkampioen. Hij zit al jaren dicht bij het goud, zal het hem dit jaar lukken? Vanuit Nieuw-Zeeland reis meervoudig kampioen Peter Rees aan, zijnagressieve rijstijl kon op het snel asfalt van Venray wel eens voor een verrassing gaan zorgen.

In de lichtere 2Liter Stockcar Formule 2 klasse wordt de World Cup al op zaterdag verreden. Een spannende zaterdag omdat er meer deelnemers deze klasse vertegenwoordigen, dan er toegelaten worden in de World Cup race waar het maximum deelnemers aantal op 38 staat, zullen alle coureurs nog enkele malen een heat rijden voor kwalificatiepunten. Toon Schut uit Dordrecht pakte de titel in 2010, zal hij de sterke concurrentie dit jaar weer de baas blijven.

Ook hier Engelse inbreng, met veteraan Chris Roots, decenia start deze gentlemen van de sport in de hoogste gradatie. Hij wordt gesteund door Roy Slocombe, Luke Loveland en Mike Spence naar verluid zullen zich nog enkele van hun landgenoten aansluiten.
Als derde short track klasse in het programma begroeten we de Hotrod klasse. Deze silhouet bolides (Ford, VW, BMW, Peugeot) zetten met hun 2L-16V motoren ongekende rondetijden neer. Zij mogen in tegenstelling tot de Stockcar klasse profielloze banden monteren en dat zorgt voor ‘close-racing’ niet zelden worden de wedstrijden op een honderdste van een seconde beslist.
Vermaak voor het hele gezin zo zullen er enkele springkussens klaar staan voor de jeugd. Diverse verkoop stands uit binnen en buitenland zullen u kunnen voorzien van een gepast aandenken aan de World Cup 2011. Vele delen van het circuit zijn rolstoel vriendelijk gemaakt en kunt u met gemak de overdekte tribune en kantine bereiken.
Op zaterdag 20 augustus, World Cup Stockcar Formule 2, als extra de Proflex Cup voor Stockcar Formule 1.

Op zondag 21 augustus, World Cup Stockcar Formule 1, als extra de GreenZone Sponsor Finale (F1 klasse)

Bron: Raceway Venray

In: Nieuws @ 20:56 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht Raceway venray: ‘World Cup weekend Stockcar F1 & F2’