31 augustus 2011

Uitslag technische keuringen NK Ovalracing 28 augustus

Ter Apel- Tijdens de vijfde wedstrijd meetellend voor het Nederlandskampioenschap Ovalracing van afgelopen zondag is er wederom streng toegezien op de naleving van de reglementen. De NNO wil in samenwerking met de KNAF ervoor zorgen dat aan het einde van het seizoen namelijk de terechte winnaars, die legaal hun wedstrijden rijden zich Nederlandskampioen mogen noemen. De focus tijdens deze wedstrijden is gelegd op de standaardklasses (dmv vermogenstestbank), sportklasse en Stockcar Formule 2.

De cilinderkoppen en carburateurs van een aantal F2 rijders zijn na afloop van de wedstrijden gecontroleerd en bij de betreffende coureurs (D10, H14, H40) zijn geen onreglementaire zaken aangetroffen.

Bij de juniorenklasse is #07 T. Koops niet conform het reglement bevonden, hier voldeed de bediening van de onafhankelijke gaskleppen niet aan het reglement (deze dient standaard te zijn, art.18 Alg. Reglement). De coureur heeft zijn afkeur erkent door middel van ondertekening van het rapport.

Op dinsdag 30-8-2011 werden na verzegeling en in beslagname de motoren van Sportklasse deelnemers #9 B. Poppema, #8 K. Zwiep en #14 J. Kap gecontroleerd op cilinder inhoud. Alle drie voldeden aan de gestelde eisen.

Tevens heeft #46 K. Putzlocher buiten mededinging deel genomen in de sportklasse vanwege onvolkomenheden aan zijn carburateurs.

In de standaardklasse 2000 16v werd #3 O. Hamberg op de testbank afgekeurd, dit omdat het vermogen niet correct was er was beduidend minder vermogen aanwezig was dan de fabrieksopgave.

NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 18:41 — Reacties uitgeschakeld voor Uitslag technische keuringen NK Ovalracing 28 augustus