5 oktober 2011

Nieuws-update autocrossdag Ter Apel 9 oktober 2011

Ter Apel- Aanstaande zondag 9 oktober zal de jaarlijkse AUTOCROSS-DAG weer plaats vinden in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Tevens zal Europees Kampioen Bernd Stubbe aanwezig zijn in de Sprintklasse.

Hieronder een aantal aandachtspunten voor de deelnemers;

Zondag 9 oktober
– Geen training- en overnachtingsmogelijkheden op het circuit
– Opening poort circuit en inschrijving op het circuit vanaf 7:30 uur
– Klasse-indeling vindt plaats op toegangsweg rennerskwartier
– Het ingevulde inschrijfformulier inleveren in de Pits-Pub, ook voor KNAF daglicenties kunt u hier terecht (wel een geldig rijbewijs meenemen!)
– Na inschrijving dient u uw auto + checklist aan te bieden aan de Technische Commissie voor de keuring op het circuit, tevens dient u uw pakket aan persoonlijke uitrusting ook mee te nemen naar de keuring.
– Caravans voor de caravan-race dienen in het daarvoor bestemde Parc Ferme geplaatst te worden voor technische keuring (alle ramen + interieur verwijderen, alleen versteviging door middel van panlatten) door de TC.
– Tevens wordt er een geluidsmeting verricht max. 90 DB(a). De technische keuring is tot 10:30 uur op het circuit.
– Om 11:00 uur verplichte rijdersbriefing op Start/Finish
– Om 11:30 starten de wedstrijden
– Alle klasses rijden twee manches, de beste 20 coureurs van iedere klasse plaatsen zich daarnaast voor de finale.

De volgende klasses staan op het programma;
– Standaardklasse 1300
– Standaardklasse 1600
– Standaardklasse 2000
– Toerwagenklasse
– Vrije Standaardklasse
– Sprinters
– Rodeoklasse
– Bangerstox
– Aan het einde van de dag, de caravan-race

De Rodeoklasse en de Bangerstox zullen hun races op de short-oval verrijden. Dit in verband met de veiligheid.

Het inschrijfgeld is € 5,- per coureur, de entree is € 10,- voor volwassenen, kinderen tot 15 jaar € 3,- p.p. 65+ € 5,- p.p. Eventuele KNAF daglicenties zijn verkrijgbaar voor € 25,-

Een half uur na afloop van de caravan-race zullen de dagwinnaars gehuldigd worden in de kantine. Voor de dagwinnaars zijn bekers & geldprijzen beschikbaar.

Bangerstox en Sprintklasse (+ EU-kampioen Bernd Stubbe)

Ter Apel- Het loopt zeer voorspoedig met de vooraanmeldingen voor het inmiddels jaarlijks traditionele autocross-festijn op het ovale asfalt van Ter Apel. Dit jaar zal het spektakel op zondag 9 oktober plaats vinden.

Bij de Bangerstox zijn nog een beperkt aantal plekken vrij voor we de maximale 30 coureurs bereiken. Dus aanmelden kan nog, maar wacht niet te lang want vol=vol. Als afsluiter van de dag, staat er een caravan-race op het programma. Inmiddels zijn er voldoende (15 stuks) aanmeldingen om dit klapstuk van de dag doorgang te laten vinden. Echter is de aanmelding voor deze klasse nog niet gesloten.

Daarnaast heeft de NNO ook voor de Sprinterklasse een aantal aanmeldingen van echte autocross-toppers mogen ontvangen. Uiteraard verschijnen de matadoren van de vorige editie weer aan de start. Want wie herinnerd zich niet de geweldige strijd en de driftacties van Ralf Lucke en Rene Teerink van afgelopen jaar. Maar ze zullen dit jaar geduchte concurrentie gaan krijgen.

Want niemand minder dan tweevoudig Europees Kampioen Autocross bij de hoogst mogelijk klasse, de Super Buggy’s, Bernd Stubbe uit Duitsland zal aan de start verschijnen. Met zijn vierwiel aangedreven Fast & Speed sprinter met Volvo/Emming motor, neemt hij in zijn kielzog nog enkele andere Duitse top-sprintcoureurs met zich mee. Dat beloven weer ouderwets spectaculaire races te worden in de koningsklasse van de autocross.

Voor eventuele vragen/inlichtingen/aanmeldingen:

NNO Ter Apel
Frits d’Haan 0528-265036
Robert Dreier 0599-413106
e-mail; info@ovalracing-terapel.nl

In: Nieuws @ 18:09 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuws-update autocrossdag Ter Apel 9 oktober 2011