6 oktober 2011

Spektakel tijdens het OPEN NK. STOCKCAR Formule 1 & 2

Zondag 16 oktober wordt op het Midland Circuit te Lelystad de belangrijkste, grootste en spectaculairste Stockcarwedstrijd van het jaar verreden. Deze dag staat dus geheel in het teken van Stockcars, Stockcars en nog eens Stockcars en als gastklasse: de Stockcars F2 Junior.

Dit grootste Stockcarspektakel van Nederland staat in het teken van het OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP 2011 Stockcar Formule 1, Stockcar Formule 2 en stockcar Formule 1 Landklasse.

In de Formule 2 klasse worden ca. 50 rijders verwacht waaronder enkele Engelse rijders. Of de kampioen 2010, Toon Schut, zijn titel  kan prolongeren, zal moeten blijken.

Kanshebbers zijn er vele  oa. Henk Peeters, Peter Bear, Danny van Wamelen en Sebastiaan Vowinkel. Ook bij de overige  deelnemers, en zeker onder de buitenlandse,
kan altijd een outsider, zitten die met een goede dag het eremetaal mee naar huis neemt.

De Stockcar Formule 1 klasse, wordt door de grote deelname opgedeeld in twee klasses; de asfalt-stockcars, die regelmatig op de circuits van Lelystad en Venray rijden en de Stockcars die het hele seizoen op de zand-, klei- en  gravelbanen rijden.

In de F1-asfaltklasse is de kampioen van 2010, Gary Castell wederom de grote kanshebber, mede na zijn winst van de World Cup 2011 op Venray.

De strijd zal verder gaan tussen oa. Ron Kroonder, Louw Wobbes, Johan Catsburg en Jessey de Bruin. Ook hier kunnen outsiders met een goede vorm van de dag een topklassering behalen.

Stockcar F1-Landklasse kampioen 2010, Durk Greidanus  zal veel concurrentie ondervinden van het grote aantal collega landrijders die te kennen hebben gegeven
aan het Open NK te willen deelnemen.

Kanshebbers zijn hier moeilijk aan te geven omdat dit sterk afhankelijk is van het feit welke rijder zijn asfalt-afstelling het best voor elkaar heeft.

Sponsorrace tijdens  OPEN-NK STOCKCARS te LELYSTAD
Tijdens het Open NK Stockcars op het Midland Circuit Lelystad op 16 oktober wordt aan het eind van de racedag ook weer de onderhand traditionele sponsorrace gehouden. Het leuke van deze sponsorrace is dat de nummers 1 t/m 3 van de finale met een ronde achterstand moeten starten; dus kansen voor andere rijders op een supergrote bokaal, maar ook toppers die kunnen laten zien een echte topper te zijn.
Als gastklasse tijdens dit Open NK. komen de Stockcars F2 Junioren aan de start; duwen mogen ze nog niet, maar hard gaan ze wel. In deze klasse worden de talenten ontwikkeld om later snel bij de top van de F2 te gaan behoren.

De wedstrijden beginnen 16 oktober om 11.30 uur met de voorstellingsronde; de races beginnen om 12.30 uur . Er is voldoende zitgelegenheid op de 5 tribunes, waarvan er 2 overdekte zittribunes zijn; zowel de tribunes als de pits zijn met een geldig entreebewijs vrij toegankelijk.
Bij het vliegveld Lelystad volgt u de borden “Midland Circuit” en u komt vanzelf op de ruime en gratis parkeerplaats.

voor meer informatie:
www.autospeedway.org
nov@autospeedway.org
tel.: 06 – 102 68 312

In: Nieuws @ 20:17 — Reacties uitgeschakeld voor Spektakel tijdens het OPEN NK. STOCKCAR Formule 1 & 2