6 oktober 2011

Newsflash .. Sneller, Stabieler, Constanter

Na veel testen en verbeteren is het dan eindelijk klaar de GDS analyzer. In samenwerking met autosport Engineer Steve C. Methel. Methel had zelf een groot software pakket ontwikkeld voor eigen gebruik de basis van dit pakket heeft geleid tot een programma waarmee GDS voor diverse disciplines het karakter en wiel geometrie kan simuleren en rekentechnisch
in kaart kan brengen. Denk hierbij aan.

– Roll-center
– Zwaart punt
– Gewicht verplaatsing
– Camber/caster ratio tov veerweg
– G-kracht tov grip ratio
– Anti-dive, anti squat
– Veer druk tov fysiek gewicht
– Vleugel druk
– Acceleratie, Rem parameters

Autocross-Vrijstd, Sprinters / Ovalracing / Rally / Rally-cross / Circuit

Het programma heeft in de basis 1054 formules en 1495 input mogelijkheden voor elk type chassis en ophanging. Het is daardoor heel eenvoudig geworden om bijvoorbeeld een  crossauto welke veel neigt naar duiken stabieler te maken en een vertrouwd gevoel geeft voor de coureur. Nooit meer over het dak doordat de bocht te hard genomen wordt.

Elke mm telt.

Gert Visser “Dit jaar ben ik van start gegaan met een nieuwe sprinter die we samen met GDS hebben opgebouwd afgelopen winter, dit exotische project met 2 GSX motoren heeft heel wat voeten in de aarde zowel voor mij rijvaardig en de technische staat van de auto. Tijdens de 2e test wedstrijd zijn er hele kleine dingen veranderde maar ik kon meteen merken dat de auto stabieler werd en naar mij luisterde. Met deze manier van door ontwikkelen wil ik volgend jaar deel gaan nemen aan  het Knaf NK Autocross”

National Hotrod #74 Patrick Caspers
“Ik ben dit jaar van start gegaan met mijn nieuwe National Hotrod. Met ondersteuning van GDS wilde ik ervoor zorgen dat het niet aan de techniek lag. Met een redelijk tegenvallende eerste 2 wedstrijden wonnen we ruim 1 seconde op de ronde tijd doormiddel van de juiste afstelling. Wat er gebeurt is weet ik zelf nog steeds niet, na 8 uur afstel werk van de GDS heren werd ik van veld volger een wedstrijd winnaar met de snelste ronde tijd.”

Natuurlijk is het niet helemaal gebaseerd op wiskundige cijfers en berekeningen. Het is een extensie van de ervaring en de kennis die reeds paraat is.

Voor meer informatie ga naar www.gdstech.nl en stuur een e-mail.

In: Uitslagen @ 20:41 — Reacties uitgeschakeld voor Newsflash .. Sneller, Stabieler, Constanter