13 oktober 2011

Bestuur ACON op bezoek bij Kees Minnes

Voorzitter Chris Bimmel en secretaris Hans Kruijer hebben op dinsdag 11 oktober 2011 een bezoek gebracht aan Kees Minnes. De man die tijdens de laatste cross betrokken raakte bij een ernstig ongeval en uit zijn auto moest worden geknipt.

Verrast werd ons door zijn vriendin medegedeeld dat we naar Zwaagdijk moesten afreizen. Kees was maandagavond ontslagen uit het ziekenhuis en mocht thuis verder revalideren. Hij en zijn familie, waren ook verrast. Kees vertelde ons dat hij nog wel pijn had, maar dit was maar een fractie van wat hij na het ongeluk aan pijn had. Net na het ongeluk en tijdens de rit in de ziekenauto was de pijn heel erg en werd het hem soms zwart voor de ogen.

Getogen in een korset en een kraag vertelde hij, zittend in een stoel, zijn verhaal. Ook zijn vader, ook Kees, was erbij. Zij vertelden ons dat veiligheid bij hun hoog in het vaandel staan. Dus de kooiconstructie RONDOM lassen en een hele goede stoel. Dat moet zeker in een cross auto. Vader Kees had na het ongeluk de stoel voorzichtig opengeknipt en constateerde dat deze nog in takt was en geen breuken vertoonde. Dit is misschien voor hem wel van levensbelang geweest (Dus heren rijders!!!, let hier dus op, is de les)

Kees reed voor de 7e keer op Sint Maarten. Hij vind het een pracht circuit waarbij alles prima voor elkaar is. Uitdrukkelijk werd door Kees vermeld dat een woord van dank zeker op zijn plaats is voor de mensen van de EHBO en Brandweer, maar ook zeker voor de vrijwilligers van de ACON.

Komende maandag, 17 oktober 2011, moet Kees zich weer melden in het ziekenhuis. Het optimisme van Kees was aanstekelijk. Indien er zaken te vermelden zijn, dan houden wij u op de hoogte.

Namens het bestuur, Hans Kruijer

Bron: ACON Autocross

In: Nieuws @ 20:03 — Reacties uitgeschakeld voor Bestuur ACON op bezoek bij Kees Minnes