26 december 2011

Terug in de tijd? Achteruitrijden met de DAF!!

Wij als ASE-Bangerorganisatoren waren al een poosje aan het brainstormen. In 2 jaar bangerstox op Emmen, hebben we 7 tot 8 oude dafjes voorbij zien komen, en ook op St-Maarten in NH is er afgelopen jaar 1 aan de start verschenen. Wij hebben onze gedachten daarover laten gaan, en links en rechts rondgekeken, en geïnformeerd. En wat blijkt.,: Die oude dafjes zijn er nog gerust te vinden!

ASE-bangers wil nu dan ook nog 1 maal als vanouds een Achteruitrijrace organiseren met alleen maar die oude dafjes. In de zomer van 2013 !! gaat dit gebeuren. Exacte datum zal nog bekend worden gemaakt, maar dit geeft in ieder geval een ieder die mee wil doen de tijd om een oude daf te vinden!.

Het zal een extra datum worden, buiten de stockcar races om! We willen dan dus starten met De Dafjes, een Bangerklasse, en aan het einde van de dag nog een Caravanrace !!! Over de Bangerklasse kan binnenkort gestemd worden. Er zal dan een “poll” op onze site komen, waar men kan kiezen uit welke klasse men die dag graag aan de start zou willen zien verschijnen. Men kan dan kiezen uit a.) Unlimited Bangers! b.) Van-Bangers! c.) 2ltr RWD-Bangers! d.) All-Yanks Er komt een einddatum aan tot wanneer men kan stemmen, en de klasse met de meeste stemmen zal die dag ook van start gaan.
Het Publiek (en uiteraard de Coureurs) bepalen deze dag dus welke Banger klasse er aan de start zal verschijnen Maar deze poll zal dus tzt nog op onze site te zien zijn.

Onder de katagorie Dafjes vallen uiteraard de soortgelijke Volvo’s met Variomatic (jarretel aandrijving). Hier is de volledige lijst van Dafjes en Volvo’s die zijn toegestaan voor deze wedstrijd, dit om discussies en misverstanden te voorkomen. Voor de Daf gaat het om de volgende modellen.,: Daf 33, 44, 46, 55, 66, 600, 750, en de daffodil., alle varianten zijn als coupe, estate, marathon, en sedan toegestaan. Voor de Volvo zijn de 66 sedan en estate toegestaan. Er zijn uiteraard meerdere auto’s gemaakt met deze aandrijving, maar we willen het echt in deze sfeer houden!

De Dafjes zullen gebouwd moeten worden volgens het bangerstox reglement, maar er zijn enkele kleine aanpassingen verplicht. Hier komen we later op terug, maar zeker vroeg genoeg!

Er zal gewoon net zoals altijd tegen de klok in worden gereden (achteruit uiteraard), en er zal gestreden moeten worden voor een finale plaats. Ook zal er een kleine schans van een meter of 3 breed op de baan komen waar men overheen MAG, niet moet!

Aan het einde van de dag zal er nog een grootse Caravancross gehouden worden, waar men met een bangerstox of banger met caravan aan deel mag nemen.

We hebben inmiddels ook contact met de televisie, om te proberen deze unieke wedstrijd nog 1x weer terug te brengen bij de mensen thuis. Er word zelfs gewerkt aan een presentator die bij dit geheel niet kan ontbreken!!!!

Laten we met zijn alleen ook proberen te zorgen dat we alle verlaten Dafjes vinden. Dus mocht je als coureur of toeschouwer zijnde ergens 1 of meerdere weten te staan.
Laat het weten, en zet het onder de for sale sectie op de site. We zullen een kopje openen onder de naam “Dafjes !!!!!”

Vriendelijke groeten.
ASE-Bangers

Christian, Klaas, en Pieter

In: Historie,Nieuws @ 21:48 — Reacties uitgeschakeld voor Terug in de tijd? Achteruitrijden met de DAF!!