6 april 2012

Newsflash .. Rene Teerink terug op De Polderputten .. in de Superklasse! (Update 06 april 2012)

Halle – In januari 2012 presenteerde STH-Racingteam de plannen voor de komende jaren, namelijk met een compleet nieuw concept deelnemen in de Superklasse in Ter Apel. Het team ligt op schema, maar er is nog veel werk te verrichten. Lees hieronder over de stand van zaken.

Nieuws update Sth-racingteam:


De bouw van de nieuwe auto voor de superklasse (ovalracing) van René Teerink loopt volgens schema. Het chassis is opgeleverd door Fast & Speed uit Ulft en is gebouwd volgens het nieuwste KNAF/ FIA reglement en inmiddels ook al gecoat. Voor er daadwerkelijk met de bouw van de auto kon worden begonnen is er al erg veel aan voorafgegaan. De verschillende ideeën van; René Teerink (STH-racing), Arno Gons (GDS-tech) en Johnny Hakvoort/ Dennis Damkot (Fast & Speed) werden uitgewerkt en samen gebracht in een concept. (F&S Supermodified Tigra B EVO1) Tijdens de bouw van het frame zijn nog tal van problemen ontstaan die moesten worden opgelost. Het frame is gebouwd onder een Polyesterbody van een Tigra B. en op dit moment wordt het bodywerk op tal van plaatsen aangepast door Polyglas kunstoffen naar de wensen van het team. De motor is vorige week door F&S getest en is inmiddels ingebouwd en wordt nog voorzien van een airbox. De versnellingsbak is wel een erg speciaal project, voor er met de productie kon worden begonnen zaten er al de menige uurtjes denk,- en tekenwerk in. Bij GDS-tech krijgen binnenkort alle mechanische – en elektrotechnische onderdelen hun eigen plekje in de auto.


Bij een kijkje in het interieur valt de aluminium Kirkey stoel op waardoor René als gegoten in de auto zit. En aan de paarse potjes zie je dat het team heeft voor Reiger suspension gekozen. De schakelflippers op het stuur zorgen dat de handjes aan het stuur kunnen blijven. Het Aim dashboard voorziet het team van alle digitale informatie die nodig is voor de controle en afstelling van de auto.


De auto zal worden voorzien van Lexan ruiten en van een stevige achterspoiler die de achterwielen op het asfalt moet drukken.
De 1e race (8 april) zal bij lange na niet worden gehaald, maar dit jaar wordt een testjaar en het team hoopt dan ook om voldoende wedstrijden en trainingen te kunnen rijden om te kunnen testen met de diverse afstellingen en om aan het einde van het raceseizoen een betrouwbare auto op de baan te hebben.

www.sth-racing.nl


21 januari 2012
Halle – Rene Teerink, coureur van STH-Racingteam, keert terug naar circuit “De Polderputten” in Ter Apel. Hij zal deel gaan nemen in de Superklasse, met een zeer speciaal geprepareerde bolide.

Velen kennen Rene van zijn spectaculaire rijstijl in de Specialklasse, welke later de Sprint 2000-klasse werd in Ter Apel. Zijn witte Fast & Speed-sprinter stuurde hij driftend door de bochten en hij werd 4-voudig Nederlands Kampioen in de ovalracing.


Wim Weverink | Mark Wiegerinck | René Teerink | Alex Peppelman | Alex Bouwmeester

Na het seizoen van 2007 verdween de Sprint 2000 in Ter Apel en werd gezocht naar een nieuwe uitdaging. STH-Racingteam ging zich spitsen op Rallyracing in Valkenswaard. Hier heeft hij 4 seizoenen gereden. Daarnaast werd zo nu en dan een uitstap naar een autocross gemaakt. Ook heeft Rene in 2010 gereden tijdens de autocrossdag in Ter Apel. Hier leverde hij een geweldige strijd met Ralf Lücke.


In strijd met Ralf Lücke tijdens autocrossdag Ter Apel 2010.

Maar voor 2012 staat een compleet nieuwe uitdaging te wachten. Al enige tijd gingen de geruchten dat René terug zou keren naar het Ter Apeler ovaal. Alleen was nog onbekend in welke klasse hij zou gaan rijden en wanneer.
We kunnen u melden dat het team de knoop heeft doorgehakt. Het wordt … de Superklasse!! De wagen zal aangedreven worden door een Honda S2000-motor, getuned door Fast & Speed. Deze motor komt achterin te liggen. Het lichtgewicht buizenframe is gemaakt van CRMO4 en daar omheen komt een Boss panels bodykit van een Opel Tigra B.

Met man en macht wordt er aan de nieuwe bolide gewerkt. 3 avonden per week brengt het team in de schuur door om de auto klaar te stomen. Zij worden bijgestaan door Fast & Speed en GDS-Tech, om zo het nieuwe concept tot een succes te maken.

Ook u kunt uw steentje bijdragen aan dit project, in de vorm van sponsoring, een financiële gift of het leveren van goederen. Voor meer informatie hierover, en over het team, verwijzen we u door naar hun website: www.sth-racing.nl.

In: Newsflash,Nieuws @ 12:15 — Reacties uitgeschakeld voor Newsflash .. Rene Teerink terug op De Polderputten .. in de Superklasse! (Update 06 april 2012)