24 januari 2012

Nieuwsbrief ASE Emmen januari 2012

Succesvol jaar bij ASE Speedway Emmen. Aantal deelnemers in alle klasses was overweldigend.
ASE kan voldaan terug kijken naar het afgelopen seizoen van 2011. Het vierde race jaar van het bestaan van de Stockcar- & Banger Arena heeft in alle klasses de records qua aantal deelnemers verbroken. Ook de aantallen toeschouwers is nog steeds groeiende waarbij de uitschieters te zien zijn als naast de Formule 1 en 2 stockcars ook de Unlimited Bangers aanwezig zijn.

Enkele records aantal deelnemers
Er hebben 2 keer een aantal van 60+ Formule 1 stockcars deelgenomen. De Formule 2 stockcars waren twee keer met een aantal van 45+ aanwezig. De Blue Oyster meeting trok 113 Unlimited Bangers bangers aan. Tijdens de laatste wedstrijd op 30 december hadden we 130+ bangerstox in de pits staan.

Verbeteringen Stockcar Arena
Tijdens het Speedweekend in juni begon het al met de vlaggetjes rondom de baan. Het zag er gelijk kleurrijk uit. Maar de echte toevoegingen zijn de zit- en staantribunes die door het jaar heen zijn opgebouwd en geplaatst. Zonder Spaansen Friesland Beton uit Harlingen was dit niet mogelijk geweest. Ook is er een nieuwe grote speciale schaaf gekocht zodat het vlak maken van de baan nog beter en sneller kan.
Aangaande veiligheid heeft ASE na een eigen ambulance een eigen rescue schaar gekocht. Dit is mede tot stand gekomen door bemiddeling van Stockcar en NASCAR fan van het eerste uur KEES HERMANS. Met de firma Holmatro en de ASE is er een speciale prijs tot stand gekomen. Deze hydraulische schaar knipt een dak van een F1, F2 of banger er in een paar tellen af. Laten we hopen dat we hem nooit hoeven te gebruiken.

Het weer in Emmer-Compascuum
Ook dit seizoen hebben we geen klagen gehad over het weer. Het merendeel is het droog geweest echter de Bavaria 500 Finale in het speedweekend moest afgelast worden. 2 jaar geleden was er al eens een enorme bui geweest echter deze bleef aanhouden en was nog erger. Hiermee kreeg de punt-beste van het weekend, Ron Kroonder, de prijs in de schoot geworpen.

Regelgeving
Het vasthouden en uitvoeren van de reglementen heeft er toe geleid dat de coureurs weten waar ze staan en dat er niet te spelen valt met de organisatie. Dit maakt de organisatie sterk. Ook het publiek hecht hier enorme waarde aan. Jammer genoeg heeft de organisatie enkele malen de regels tbv straffen ten uitvoer moeten brengen.

Klik hier voor de gehele nieuwsbrief…

Bron: ASE Emmen

In: Nieuws @ 19:04 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief ASE Emmen januari 2012