24 januari 2012

Transponders en doorgeven gegevens coureurs (NNO Ter Apel)

Ter Apel- Ook in het komend seizoen zullen alle rondetijden en uitslagen weer geregistreerd worden door het Mylaps systeem. Hiervoor dienen alle coureurs een AMB MX transponder in hun raceauto te hebben gemonteerd.

De meeste coureurs beschikken inmiddels over een eigen AMB MX transponder. Voor nieuwe deelnemers is het goed om te weten dat de NNO nog een zeer beperkt aantal huurtransponders beschikbaar heeft. Wanneer deelnemers er zeker van willen zijn dat ze kunnen deelnemen aan het Nederlandskampioenschap Ovalracing is het dan ook aan te raden om zelf een transponder aan te schaffen.

U kunt u transponder dan ook rechtstreeks bij de leverancier (Mylaps.com) aanschaffen via hun webshop. Daarnaast maakt Mylaps vanaf 2012 ook een abonnementconstructie op een transponder mogelijk. Zie voor meer informatie de webshop. Deze is te benaderen via de volgende link;

Webshop Mylaps.com
http://www.mylaps.com/index.php/nl_dut/Websites/B2C/mx/shop

Montage-instructie; De transponder dient onder bepaalde voorwaarden gemonteerd te worden in de auto. De afstand tot het voorste deel van de auto (bumper) dient 180 cm te zijn. Daarnaast dient de transponder zo laag mogelijk, d.m.v. de bijgeleverde bevestigingsclip in de auto gemonteerd te worden en dient het signaal zonder enige tussenkomst van metaal of kunststof naar beneden kunnen stralen. Er dient dus een gat onder de transponder, in de bodem te worden gemaakt. Daarnaast is het van belang dat de transponder volledig opgeladen is voor gebruik en dat met regelmaat de transponder (eens per drie maanden) wordt opgeladen als deze buiten gebruik is.

Doorgeven gegevens coureurs
De NNO ziet graag dat (nieuwe) deelnemers voor het seizoen 2012 hun deelname per e-mail bevestigen. Hier worden ook de gegevens voor het programmablad 2012 op gebaseerd. Doorgeven van startnummer, naam, auto en klasse kan via info@ovalracing-terapel.nl. Junioren die voor het eerst willen deelnemen aan het NK Ovalracing in 2012, in de juniorenklasse, kunnen zich eveneens aanmelden via bovenstaand e-mailadres. Zij dienen na hun KNAF licentie Ovalracing aanvraag ook een theorie- en praktijkexamen afleggen op het circuit in Ter Apel.

Bron: NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 19:22 — Reacties staat uit voor Transponders en doorgeven gegevens coureurs (NNO Ter Apel)