10 maart 2012

Speedway Emmen start 31 maart met nieuw race-seizoen

Zaterdag 31 maart dan is het weer zover. ASE opent voor het 5e jaar haar poorten van de Stockcar en Banger Arena. De afgelopen jaren is er veel veranderd en verbeterd aan het circuit. Zo is er 2 jaar geleden een nieuwe shale laag erop gekomen en in 2011 zijn er staan- en zittribunes geplaatst. Vorige week is er een nieuwe lus aangebracht voor de registratie van de posities en rondetijden.

Dat stockcar- en Bangerracing steeds drukker wordt bezocht door en rijders alsook publiek hebben we in 2011 wel gemerkt. Ongekend hoge deelnames in alle klassen waarbij records in aantallen verbroken werden. Hopelijk krijgen we dit jaar een vervolg hierop kunnen we genieten van prachtige en spectaculaire races.

Dus zaterdag 31 maart zullen de Formule 1 & 2 Stockcars hun opwachting maken in de arena en kan de strijd losbarsten. Ook de Junior F2 stockcars zullen weer van de partij zijn om hun ervaring te verbreden alvorens ze een overstap maken naar het grotere werk. En het zal wederom smullen worden bij de Unlimited Bangers. De organisatie van ASE Bangers is zeer succesvol dat zij ook dit jaar weer een ongekend aantal deelnemers op de baan zetten in zowel de Unlimited Bangers alsook de Bangerstox.

Zaterdag 31 maart worden de eerste World Qualifier verreden voor de F1 en F2 Stockcar. Daarnaast kunnen de eerste punten verdiend worden voor de F2 Jatech Gronico HCD Supercup waarvan de finale op 22 juli bij de FAC in Blauwhuis verreden wordt.

De Unlimited Bangers zullen ook dit keer weer voor spektakel zorgen en het aantal inschrijvingen in deze klasse loopt al aardig op. We verwachten dan ook dat alle toppers in iedere klasse erbij zullen zijn en hopen dat de winterstop lang genoeg is geweest voor de coureurs om hun al dan niet nieuwe bolide race-klaar te hebben.

Inschrijvingen
De wedstrijdinschrijvingen voor 31 maart lopen al zeer goed. Coureurs kunnen zich inschrijven via de website www.speedwayemmen.nl onder de knop <wedstrijdinschrijving>

Trainingsdag
Als het weer het toelaat en de baan droog genoeg is zal er op zaterdag 17 maart een trainingsdag zijn in de Stockcar Arena. Op deze dag kan dan ook het geluidniveau getest laten worden.

Welkom
We verwelkomen u op zaterdag 31 maart in de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerracing van de bovenste plant tijdens de openingsraces van ASE.
De wedstrijden zullen aanvangen om 12:00u
Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.
De entree per dag is slechts € 15,– voor volwassenen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 2,– en de kleintjes tot 6 jaar kunnen gratis naar binnen.

Hou de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.

See you in Emmen!
ASE
www.speedwayemmen.nl
www.ASEbangers.com

In: Nieuws @ 21:46 — Reacties uitgeschakeld voor Speedway Emmen start 31 maart met nieuw race-seizoen