12 maart 2012

Eerste crossbeurs Noordbergum een succes

SACN doneert 500 euro aan racen tegen kanker

Veenwouden – Voor het eerst werd er in Veenwouden een crossbeurs georganiseerd. De stichting autocross Noordbergum (SACN) heeft samen met vrijestandaard.nl een evenement weten neer te zetten waar de bezoekers erg tevreden over waren. Bijna 100 standhouders presenteerden de nieuwe auto of lieten crossbeelden van verschillende wedstrijden zien. Ook werden op een aantal stands de laatste zaken voor de nieuwe crossauto aangeschaft, of werd een nieuwe helm of stoel gekocht voor de optimale veiligheid.

Ruim 3.000 bezoekers, verdeeld over twee dagen, hebben van de beurs genoten. Een mooi verloop zorgde er voor dat iedereen goed kon rond kijken.
Op de stand van Blija werd de nieuwe naam onthuld. Vorig jaar werd dit evenement nog Swarte cross genoemd maar dat mocht in 2012 niet meer vanwege claims en mogelijke rechtzaken welke door de organisatie van Zwarte cross Lichtenvoorde werden aangespannen. Onder veel publieke belangstelling, en beeld opname van Omrop fryslan werd de nieuwe naam: Frije cross Blija onthuld.

Racen tegen Kanker was ook aanwezig op de beurs om donateurs te werven om zieke kinderen een dag op het circuit te kunnen geven. Op deze manier wordt de aandacht van de ziekte even naar de achtergrond verzet en kunnen de kinderen met hun ouders genieten van een onbezorgde dag.
De SACN heeft besloten om de actie Racen tegen Kanker, welke ook aanwezig was op de beurs, te steunen met een donatie van € 500,-.

De organisatie kijkt tevreden terug op geslaagd evenement. Of het een vervolg krijgt hangt af van de beschikbare locatie. Het eerstvolgende evenement van de SACN is de grasbaan en autocross op 8 en 9 juni ’12.

In: Nieuws @ 19:48 — Reacties uitgeschakeld voor Eerste crossbeurs Noordbergum een succes