8 april 2012

Highlights Ovalracing Ter Apel 8 april 2012

Ter Apel – Na een lange winterstop ronkten de motoren weer op circuit “De Polderputten” in Ter Apel. Dat er in de wintermaanden veel werk is verricht, bleek uit de vele nieuwe en vernieuwde auto’s. Hieronder een greep uit de nieuwtjes die we vandaag tegenkwamen:

De foto’s volgen komende week z.s.m.!!

Deze dag stond in het teken van de Euromaster of Stockcar F2. Net als vorig jaar wist H92 Peter Baer de titel ook deze keer te veroveren en hield hij Wim Peeters en Henk Peeters achter zich.


Jan Kuper is “back on track”. Na meer dan 5 jaar reed hij vandaag zijn eerste wedstrijd met de Peugeot 205 Hotrod in de Superklasse.


Patrick v/d Werff heeft deze winter de auto een compleet andere look gegeven en was vandaag weer van de partij in de Standaard 2000 16V.


De BMW-klasse groeit! Naast de nieuwe rijders Johan Land en Erik Jongbloed, rijdt ook Pieter Blaauwgeers nu in deze klasse.


Even leek het erop dat Thijs Douma de auto niet op tijd klaar zou krijgen. Het heeft wat zweetdruppels gekost, maar het is gelukt. Hij stond vandaag aan de start in de Standaard 2000 16V met een Renault Clio.


Na een jaar afwezigheid was Lennard Schepers terug in de Superklasse met de achterwiel aangedreven VW Golf terug in de Superklasse. Vorig jaar is de auto op diverse punten verbeterd.


Ook Hans Nijboer is er een jaar tussenuit geweest. De stijl van de auto is in een nieuw jasje gestoken en deze dag stond hij weer aan de start in de Standaard 2000 16V.


John Groen startte in de Standaard 2000 16V in een compleet nieuwe Honda CRX. Hij zal dit jaar in equipe gaan rijden met Dickie Vos.


Ook de auto van Tom Brakels is voorzien van nieuwe verflagen. Vorig jaar was de auto nog donkerrood met geel. Nu zijn de kleuren groen/grijs/blauw, wat toch wel even wennen is. Hij werd vandaag derde in het dagklassement van de Standaard 2000 16V.


De Hotrod van Patrick Caspers is afgelopen winter compleet uit elkaar geweest en opnieuw opgebouwd en heeft een frisse look gekregen. De hele dag was het zoeken naar de juiste afstellingen, maar de finale wist hij keurig op zijn naam te zetten.

In: Newsflash @ 23:11 — Reacties uitgeschakeld voor Highlights Ovalracing Ter Apel 8 april 2012