25 mei 2012

Ook in 2012 Samenwerking MAC Magneet en EZHACO

Meerkerk – Pinksterenmaandag 28 mei staat de Meerkerkse autocross weer op de agenda. Op het terrein aan de Burggraaf kan er vanaf het middaguur weer volop worden genoten van crossende auto’s.

“En we werken weer samen met EZHACO. Het is vorig jaar van beide kanten goed bevallen. Dus waren we er tijdens de evaluatie snel uit. Ook dit jaar wordt er gereden in de gebruikelijke standaardklasse en natuurlijk ook in de meer de spectaculaire Kever-klasse, Stockcars Formule I, Sprinters. Net als vorig jaar blijven de uitgangspunten gelijk en is er ook weer volop gelegenheid voor de regiorijders”, belooft Willem van der Leeden van de overkoepelende organisatie MAC Magneet.

“Er zal dus weer gereden worden onder de vlag en dus regelgeving van EZHACO, aangesloten bij de Nederlandse Autosport Bond. En dus ook met een zogenaamde ronden tellende “transponder”. Vorig jaar was het wennen voor sommige rijders, zeker voor de bij ons crossende regiorijders. Maar we hebben nagenoeg geen wanklank gehoord en dus gaan we op dezelfde voet verder.

Ook PR-man Marc van der Leest van het organiserende EZHACO is enthousiast over de voortzetting van de samenwerking. “Ik was nog nooit in Meerkerk geweest, maar is het goed bevallen. Een prima baan op een mooie locatie en niet te vergeten een goede samenwerking met de plaatselijke zeer ervaren vereniging MAC Magneet. En het mooie is dat we van elkaar hebben geleerd, dus dit jaar kan de cross alleen maar beter worden”, blikt Van der Leest vooruit.

“We organiseren per jaar tien autocrossen, waaronder drie in Brakel. Na de openingscross op Paaszaterdag, rijden we daar nog twee keer en wel op 16 juni en 14 juli. In deze omgeving zoeken we nog in Wijk en Aalburg naar een geschikt stuk land. Gelukkig is dat in Meerkerk niet nodig, want nogmaals aan de Burggraaf een uitstekende locatie om onze clubleden maar ook de vele regiorijders en toeschouwers een mooie middag te bezorgen”, lacht Van Leest, die met EZHACO in Meerkerk overigens te gast is.

Inschrijven voor de op Pinkstermaandag te rijden cross kan via de eigen site van Autocross Meerkerk en via de site van EZHACO.

We willen graag op veler verzoek Sprinter coureurs uitnodigen om te komen rijden in Meerkerk. Uiteraard geld voor deze klasse ook het banden reglement van EZHACO.

De toegangsprijzen blijven onveranderd: 10 euro voor volwassen, 5 Euro voor kinderen van 5 tot 12 jaar, kinderen tot 4 jaar gratis. Verder kan er zonder extra kosten worden geparkeerd en zitting worden genomen op de tribunes.

Voor de nodige informatie: www.autocrossmeerkerk.nl en www.ezhaco.nl

In: Nieuws @ 13:59 — Reacties uitgeschakeld voor Ook in 2012 Samenwerking MAC Magneet en EZHACO