31 mei 2012

NL Drift Series OPEN DC geeft demonstratie op zondag 10 juni a.s.!

Ter Apel- Op zondag 10 juni a.s., tijdens de derde series van het Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing in Ter Apel, zal de NL Drift Series OPEN DC (onder voorzitterschap van Tim Coronel) weer aanwezig zijn voor een aantal demonstraties. De drifters zullen vertegenwoordigd zijn met zo’n vijftien wagens en verheugen zich al op deze demonstraties, net als in 2011.

NL Drift Series OPEN DC
De NL Drift Series OPEN DC is hét Nederlandse kampioenschap Driften, met de PRO-klasse en de OPEN-klasse (beginners). Het kampioenschap bestaat uit in totaal zeven officiele ronden, waarin de rijders tegen elkaar strijden in twin-battles.

Twin Driften: Bij de NL Drift Series OPEN DC wordt er door twee deelnemers, met auto’s met minimaal 300 PK onder de motorkap, zo dwars mogelijk door de bocht gereden. De achterste deelnemer moet op minimale afstand van zijn voorganger blijven. Een jury bepaald de winnaar van de battle. In de volgende ronde zal de startvolgorde andersom zijn en wordt tevens een winnaar toegewezen van beide battles. Uiteindelijk blijven er twee rijders over die tegen elkaar in een finale rijden. De winnaar van deze battle, is de winnaar van het weekend.

Voor een impressie van de kunsten van deze coureurs, vindt u hier de beelden van de demonstraties van 2011.

Bron: NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 18:08 — Reacties uitgeschakeld voor NL Drift Series OPEN DC geeft demonstratie op zondag 10 juni a.s.!