14 juni 2012

Krachtproef in de vrijestandaardklasse tussen de “klei- en zandauto’s” in Eelde

Tijdens de autocross van de St. Autocross Eelde-Paterwolde (SAEP) op 24 juni a.s. zullen niet alléén de voor kleibanen gebouwde vrijestandaard auto’s van de partij zijn. Ook hebben zich een tiental rijders uit de zuidwest hoek van Drenthe en de kop van Overijssel aangemeld om in Eelde deel te nemen aan de cross van 24 juni.

Omdat de wedstrijdbaan in Eelde uit een leemachtige grondsoort bestaat, is dit voor beide categorieën gebouwde auto’s een perfecte meting wie de snelste ronden maakt. De St. Autocross Eede-Paterswolde zal er alles aan doen om de wedstrijdbaan tussen de races door, in opperste conditie te houden, zodat voor beide categorie auto’s de condities van de wedstrijdbaan gelijk is. Leo Wollerich uit Eelde en Harry Huismans uit De Wetering zijn op de kleibanen in Friesland geen onbekenden, zullen met o.a. Johannes van Dijk, Abe van Dijk, Johnnie Boon, Jan Klijnstra, Wilmer Drenth, Age Flapper en vele anderen de strijd aangaan met Jan Douwe v/d Veen, Hielke Hindriks, José Douwes, Wim Polling, Sjef huijben, Ronald Wekema en andere snelle kleicoureurs.

De SAEP organiseert op 19 augustus hun tweede autocross en de organisatie heeft samen met een aantal sponsoren een competitie gemaakt van deze twee crossen. Elke vrijestandaard coureur maakt kans op extra prijzen geld. Dus twee keer crossen, 24 juni en 19 aug, drie keer prijzen geld. Verder is hiervoor een prachtige bokaal door catering Vijfschaft beschikbaar gesteld.

Mochten zich nog vrijestandaard coureurs willen opgeven voor deze beide crossen. Kijk op www.autocrosseelde.nl voor het inschrijfformulier.

In: Nieuws @ 11:23 — Reacties uitgeschakeld voor Krachtproef in de vrijestandaardklasse tussen de “klei- en zandauto’s” in Eelde