4 juli 2012

49ste Hallumer Autocross 25 augustus 2012

Met nog enkele weken te gaan hopen we op zaterdag 25 augustus voor de 49ste keer de Hallumer autocross eindelijk te kunnen organiseren. De afgelopen 2 jaren werkten de weergoden niet echt mee, maar we gaan ervan uit dat het in 2012 wel gaat lukken.

Ook dit jaar zal de wedstrijdleiding in handen zijn van de FAC. Aan de start verschijnen de volgende klassen:
HAC 1600 klasse
Rodeo klasse
FAC 1600 klasse
Vrije standaard klasse
Stockcar F1 klasse

Aangezien wij nogal wat deelnemers verwachten, zullen we deze dag om 11.00 uur starten.

Het hoogtepunt van deze crossdag zal liggen bij de finale van de vrijestandaard klasse. Want dit keer zal voor de laatste keer gestreden worden om de Durk Wagenaar bokaal. De wedstrijd om deze bokaal is voor velen het hoogtepunt van dit crossseizoen. Durk zijn startnummer was 51 en daarom zou het fantastisch zijn om 51 coureurs aan de start te krijgen.

In de FAC 1600 klasse zal aan het einde van de dag de grote finale van de standaard 1600 cup worden verreden. Deze mannen hebben over het gehele seizoen een aantal wedstrijden gereden en in Hallum zal de grote ontknoping plaatsvinden.

In de HAC 1600 klassen zullen vele bekende namen voor de toeschouwers uit Hallum aan de start verschijnen. Veel van deze jongens rijden maar 1x per jaar en alle voorgaande edities hebben voor veel spektakel gezorgd. Dit spektakel kunt u ook zeker in de rodeoklasse verwachten. Deze coureurs zien echt niet op een deukje meer of minder.

Ook zullen we zien of Ernst Jan Wekema in zijn afsluitende seizoen voor de 3e keer op rij de eerste prijs zal winnen in de stockcar F1 klasse. De vorige edities wist hij op overtuigende manier te winnen en tijdens de laatste prijsuitreiking was hij zeer verbaasd ook nog eens een zak aardappelen te winnen. Dit had hij in zijn roemruchte carrière nog nooit meegemaakt! Nou, we zullen u alvast het volgende verklappen. Ook dit jaar zal er weer met erg veel premies worden gesmeten, want laten we wel zijn, dat is ook de Hallumer autocross!

Dit alles kunt u meemaken op de welbekende laatste zaterdag van augustus, de 25ste in 2012, aan de Zuidermiedweg in Hallum. We zullen rond de klok van 11.00 uur starten.

Ook meedoen aan de 49ste Hallumer cross? Dat kan, stuur dan een e-mail naar autocrosshallum@live.nl met je naam, woonplaats, startnummer, klasse en transpondernummer. De FAC1600, stockcar F1 en rodeo klasse kunnen hun inschrijving doen op de website van de FAC na 22 juli 2012. www.fac-autocross.nl ovv opgave Hallum 2012. De HAC 1600 klasse heeft GEEN transponder nodig, de anderen wel.

Graag tot 25 augustus!

U mag de groeten van HAC hebben.

In: Nieuws @ 21:01 — Reacties uitgeschakeld voor 49ste Hallumer Autocross 25 augustus 2012