19 juli 2012

Jatech Gronico HCD F2 Supercup Finale 22 juli 2012 + Startopstelling

De F2 Supercup is dit jaar nog groter van opzet dan verleden jaar. Er zijn dit jaar 7 kwalificatiewedstrijden gepland, waarbij naast FAC Blauwhuis en ASE Emmen, EZHACO Brakel is toegevoegd. Helaas kon de 1e wedstrijd op Brakel niet doorgaan vanwege het slechte weer. Er zijn uiteindelijk 6 kwalificatiewedstrijden verreden en er is hard gestreden door de coureurs. In totaal 70 F2-rijders hebben dit jaar meegereden in de F2 Supercup. Een geweldig hoge opkomst.

Om verzekerd te zijn van een finaleplaats moesten de rijders minimaal 1x op Blauwhuis, 1x op Emmen en 1 x op Brakel rijden. Omdat de 1e wedstrijd op Brakel niet is doorgegaan is de regel voor Brakel dit jaar vervallen. In de finale is plek voor de 24 rijders die zich rechtstreeks hebben gekwalificeerd. Ook is er plek voor 6 Engelse rijders die zich volgens de Brisca hebben gekwalificeerd. Afhankelijk van hoeveel Engelse rijders werkelijk komen meerijden, kunnen de reserverijders alsnog geplaatst worden.

Semi-finale:
Daarnaast wordt er vooraf aan de finale een Semi-finale verreden. Alle F2-rijders die minimaal 1 keer zijn gestart in een kwalificatiewedstrijd mogen in de Semi-finale starten. De beste 2 rijders uit de Semi-finale starten in de finale op plek 31 en 32. We nodigen hierbij alle rijders uit om mee te rijden in de Semi-finale. In de finale sluit de titelverdediger van vorig jaar #99 Christian Smidt achter aan.

Samenvatting Kwalificatiewedstrijden
31 maart Emmen: 41 F2 coureurs aan de start. De jonge nieuwkomer #335 Rick de Graaf neemt de leiding in het klassement, gevolgd door #17 Arjen Bouwe Hiddinga en #30 Toon Schut.
30 april Blauwhuis: 32 F2 coureurs aan de start. #30 Toon Schut neemt de koppositie over in het klassement, gevolgd door #335 Rick de Graaf en #3 Danny van Wamelen.
5 mei Emmen: 33 F2 coureurs aan de start. #30 Toon Schut blijft de leiding in het klassement houden met 1 punt voorsprong op #335 Rick de Graaf, gevolgd door #3 Danny van Wamelen.
17 mei Blauwhuis: 25 F2 coureurs aan de start. #30 Toon blijft de leider van het klassement, als 2e
#335 Rick de Graaf, gevolgd met 1 punt minder #124 Wim Peeters.
2 juni Emmen: 45 F2 coureurs aan de start. #30 Toon blijft aan kop in het klassement, maar het wordt spannend. Als 2e is het nu #124 Wim Peeters en als 3e is het #3 Danny van Wamelen.
7 juli Brakel: 19 F2 coureurs aan de start. Een belangrijke laatste wedstrijd, want de punten tellen mee voor het klassement. #30 Toon Schut is winnaar van het eindklassement 2012. Op de 2e plek #3 Danny van Wamelen en op de 3e plek #124 Wim Peeters.
Tijdens alle kwalificatiewedstrijden wonnen de 3 besten met de meeste dagpunten de speciale F2 Supercup Stockcar bokaal samen met een geldbedrag.

Samenwerking Brisca F2 World of Shale en F2 Supercup
Dit betekent dat de beste 6 Nederlanders zich via de kwalificatie wedstrijden van de F2 Supercup zich plaatsen voor de World of Shale in Engeland. De startplaatsen die hiervoor beschikbaar worden gesteld zijn rij 3, 6 en 9. Wij feliciteren #30 Toon Schut, #3 Danny van Wamelen, #124 Wim Peeters,
#277 Ronald Claes, #39 Marten v/d Wal en #335 Rick de Graaf, met hun kwalificatie voor de World of Shale in Kings Lynn op 22 september 2012.

De FINALE op 22 juli 2012
24 gekwalificeerde rijders, 6 Engelse rijders, 2 semi finale rijders en de titelverdediger.
Voorafgaand aan de finale vindt er een voorstellingsronde plaats, waarin alle finalisten aan het publiek worden voorgesteld. Alle finalisten krijgen het welbekende herinneringsvaantje.
Het belooft een spetterende finale te worden, waarin veel prijzengeld is te winnen. Kenmerkend voor de F2 Supercup zijn de grote geldbedragen en andere prijzen die er te winnen zijn. De winnaar wint de grote wisselbeker en 1000 euro en de speciale F2 Supercup spoiler, speciaal gespoten en bestickerd met het F2 Supercup logo. Voor de beste 5 rijders zijn er hele speciale bekers samen met een geldprijs et winnen. Ook zijn er dit jaar vele andere prijzen te winnen: o.a. gereedschapskist op wielen, gevulde gereedschapskist, een krik, een werklamp, een doppendoos, schokbrekers, banden, koppakkingen en een rollade voor de grootste pechvogel in de finale! Natuurlijk kunnen we niet alle spetterende details verklappen, daarvoor moet iedereen meerijden en komen kijken.

Naast de Jatech Gronico HCD F2 Supercup Finale wordt het FAC Fries Kampioenschap verreden. Naast de prijzen van de F2 Supercup finale zijn er tevens de prijzen van de dag van de FAC.

Sponsoren
De Jatech Gronico HCD F2 Supercup bestaat dankzij vele enthousiaste sponsoren. Zonder alle geweldige sponsoren zouden we niet zo’n grote prijzenpot en diverse prijzen hebben. Wij bedanken, ook namens alle rijders, alle sponsoren voor hun geweldige medewerking.
Sponsoren bedankt!

22 juli Semi-finale en de grote FINALE in Blauwhuis.
Aanvang 11.00 uur. De Semi-finale wordt als 1e wedstrijd op de dag verreden, waarna de finale al snel volgt. We verzoeken het publiek daarom op tijd aanwezig te zijn om vooral de finale niet te missen. Wij wensen alle finalisten veel succes…

Klik hier voor de startopstelling…

Met vriendelijke groet,
F2 SUPERCUP

In: Nieuws @ 17:38 — Reacties uitgeschakeld voor Jatech Gronico HCD F2 Supercup Finale 22 juli 2012 + Startopstelling