9 augustus 2012

18 en 19 Augustus World Cup Stockcar Formule 1 & 2 Raceway Venray!

Ooit al eens genoten van autosport puur! Je verbaast over de techniek die schuilt achter al dat moois? Dit kan op 18 en 19 augustus tijdens het meest prestigieuze raceweekend op Nederlandse bodem; De World Cup wedstrijden in de stockcar Formule 1 en 2 klasse, op Raceway Venray! Met een ongekende internationale coureurslijst waar zelfs Nieuw Zeelands 240ci kampioen Joe Faram deel van uit zal maken! Een ongekend autosportspektakel wordt in twee dagen tijd voor u opgediend.

Twee dagen Cup racen, verdeeld over 39 manches, met de Landklasse Stockcars als gasten, kan dit weekend niet meer stuk.

Niet alleen het racen maar ook een bezoek aan het renners-kwartier en snuffelen tussen alle race-goodies bij de talrijk aanwezige stands maakt een weekend Raceway Venray een ervaring om niet snel te vergeten. Voor de kleinste kinderen zal een mini kermis worden geplaatst, waarop op ze beide dagen zullen worden vermaakt door een clown, zodat ook zij een onvergetelijk weekend mogen beleven.

Op beide dagen zal er zowel op de ½ Mile oval (BRL-V6 en ELMS) als op de short oval (F1,F2, Hotrod en Landklasse F1) geracet worden.
Op zaterdag de World Cup in de Stockcar F2 klasse waar de Nederlanders het weer op moeten nemen tegen hun collegae uit Groot Brittannië en de nieuwe Europeeskampioen en tweevoudig World Cup winnaar Gordon Moodie uit Schotland.
Voor een twintigtal coureurs is de kwalificatie al een feit, de rest van in totaal meer dan vijftig coureurs mogen nog in drie manches proberen zich tussen de elite te mengen. De stockcar F1 klasse zal hun finale op zaterdag op een memorabele manier verrijden tijdens de Bev Greenhalf trofee. Deze grondlegger voor de samenwerking tussen Engelse en Nederlandse stockcarrijders, kwam eind vorig jaar te overlijden.

World Cup zondag begint met de Ukke Pukken race, voor kinderen tot 12 jaar met eigenbouw voertuigen. Quads en veel meer, mogen zij enkele ronden achter de startcar hun ronden draaien. Met als beloning een speciaal ontworpen T-shirt.
De race van deze dag zal de World Cup voor de stockcar F1 zijn, zal tweevoudig winnaar Gary Castell bijtijds in topvorm zijn? Of maken de jonge honden in de personen van Jesse de Bruin en Wesley Schaap het de nestor moeilijk. Met maar liefst 14 Engelse toppers en Superstars (waaronder de gebr. Wainman, Europeeskamp. Tom Harris en Lee Fairhurst) zal het een zware opgave worden voor ‘the Dutchies’. Ook deze racedag weer races om van te smullen op de ½ Mile waardoor in de BRL-V6 en ELMS klasse de topsnelheden 200 Km/h bereiken, en de revanche heats in de stockcar F2 klasse. In de F1 wordt traditie getrouw de sponsor finale weer verreden als uitsmijter van de dag.

Kom dus naar Raceway Venray waar vermaak is voor jong en oud. Als speciale extra zullen door ons animatie team, gratis Raceway Venray Goodies worden af gevuurd, met het promotie kanon….wie weet ben jij de gelukkige!

De poorten zijn open vanaf 08:00 uur de wedstrijden zullen starten om 12:30uur. Maar kom tijdig want ook een bezoek in de pits is zeker de moeite waard.
Einde wedstrijden om max. 19:00 uur. Kamperen is toegestaan en kan al vanaf vrijdag.

Bron: Media Raceway Venray

In: Nieuws @ 18:48 — Reacties uitgeschakeld voor 18 en 19 Augustus World Cup Stockcar Formule 1 & 2 Raceway Venray!