5 oktober 2012

Emmen maakt zich op voor spectaculaire finale Gouden Helm

Komende zaterdag is het zover, de strijd in de stockcar F1 klasse om de Gouden Helm op Emmen Speedway. Maar liefst duizend euro ligt er klaar voor de winnaar van de finale samen met een speciale bokaal die voor deze wedstrijd is gemaakt. De grote prijzenpot is mogelijk gemaakt door de vaste cateraar van het circuit, Jan de Vries. Dus zaterdag allemaal even een patatje halen bij Jan. De organisatie hoopt dat de finale in het donker verreden zal worden onder kunstlicht. De lichtmasten zijn inmiddels na gekeken en extra bij gesteld voor het perfecte licht op de baan. Ook zijn de bekende lego blokken aan de buitenkant voorzien van een vangrail. Wat de wedstrijd ten goede moet komen.

De organisatie van Emmen heeft afgelopen weken weer veel werk verzet om er komende zaterdag volledig klaar voor te zijn. Het is nu aan de coureurs om er vol voor te gaan. Jac Tesselaar weet wat het winnen van een grote wedstrijd is op Emmen. Hij was de finale winnaar van het speedweekend in juni en ging met een mooie bokaal naar huis. Maar tijdens de laatste wedstrijd begin september liet Bouwe Arjen Hiddinga zien dat iedere coureur de finale kan winnen als hij zijn dag heeft. Met de vernieuwde binnenbochten word er meer strijd verwacht. En kunnen we wel eens de zelfde acties als tijdens de WK avond in Skegness verwachten. Spektakel van de bovenste plank dus.

Inmiddels loopt de inschrijving van de coureurs goed, want het racen op de diverse land circuits zal waarschijnlijk wel gebeurd zijn dit jaar gezien de extreem natte herfst tot nu toe. Momenteel staan er al weer veertig coureurs op de startlijst die nog steeds groeit met onder anderen Pieter Dogger die de oversteek van Texel naar Emmen zal maken samen met onder anderen eiland genoten Pablo Brandenburg en Siem Pieter Du Porto die geen enkele wedstrijd heeft gemist op Emmen. Ook good old Martin Verhoef heeft zich inmiddels ingeschreven en Wieger Hellema zal zijn debuut op Emmen speedway maken, net als Harmen van der Veen en Janco Kroes.

Er wordt hoe dan ook komende zaterdag vuurwerk van de coureurs verwacht. Wie weet deze wedstrijd op zijn naam te zetten? Het wedstrijdprogramma begint zaterdag op 12.00 uur en naast al het stockcar geweld zal ook de stockcar F2 en de F2 jeugd klasse weer op de baan verschijnen afgewisseld door de bangerstox. In de stockcar F2 klasse is Toon Schut de te kloppen man. Toon is heer en meester op Emmen en voelt zich helemaal thuis op deze baan. Maar coureurs als Danny van Wamelen , Patrick Tersteeg, Ronald Claes en Roy Maessen komen steeds dichter bij en zullen de voorbumper nog meer moeten gebruiken om superSchut te verslaan.
In de bangerstox klasse staan vele bekende crossmannen aan de start in extreem vol startveld. Waar het een strijd op zich word om de finale te halen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een perfecte herfst speedwaydag. En in de pits bij de mannen van ASF zal de nieuwe stockcar F1 kalender 2013 voor het eerst de verkoop in gaan samen met de DVD’s van Venray en Skegness. Reden genoeg om ook even bij deze verkoop stand langs te gaan.

Meer info op www.speedwayemmen.nl

In: Nieuws @ 19:14 — Reacties uitgeschakeld voor Emmen maakt zich op voor spectaculaire finale Gouden Helm