7 januari 2013

Newsflash .. Na Wim Polling nu ook zoon William in de Vrije Standaard

Eelde – Voor William Polling was 2012 het laatste seizoen in de Juniorklasse. Deze heeft hij goed kunnen afsluiten door het kampioenschap bij de ACVO en ASN in de wacht te slepen. Voor dit jaar staat een compleet nieuwe uitdaging te wachten. Hij zal zich namelijk toevoegen aan het startveld van de Vrije Standaardklasse met de voormalige bolide van Jan Douwe van der Veen.

Al in 2011 nam vader Wim Polling een van de auto’s van Jan Douwe van der Veen over. Tijdens een wedstrijd in Eelde reed Wim hiermee zijn eerste meters. In de winter van 2011/2012 is de auto strak gemaakt en wit gespoten en hiermee reed hij afgelopen seizoen diverse wedstrijden. Aan het einde van seizoen 2012 zette Jan Douwe, na jaren in de Vrije Standaardklasse te hebben gereden en vele successen te hebben geboekt, een punt achter zijn autocrosscarrière. Voor het team van Polling kwam de kans ook de tweede auto over te nemen. En zo staan vader en zoon Polling dit jaar beide aan de start met een Dijkstra-carrosserie. Deze winter wordt de wagen voorzien van nieuw blikwerk. Tijdens de autocrossbeurs in Veenwouden wordt de auto onthuld.


William Polling in de Juniorklasse 2012


De nieuwe aanwinst, waarmee William in 2013 zijn debuut zal maken in de Vrije Standaardklasse.


#644 Wim Polling & #620 Jan Douwe van der Veen in Eelde 2011.


Wim Polling in Eelde 2012.


Jan Douwe van der Veen in actie in Eelde 2012.

In: Newsflash @ 19:27 — Reacties uitgeschakeld voor Newsflash .. Na Wim Polling nu ook zoon William in de Vrije Standaard