8 januari 2013

Persbericht: 5e Racing Expo Leeuwarden

De geur van benzinedampen en verschroeid rubber. Het geluid van brullende V8-motoren en mooie pitspoezen, extreem verbouwde auto’s en de snelste motoren. Is dit waar jouw hart van overslaat en je nekharen laat rijzen, dan mag je de vijfde editie van de Racing EXPO Leeuwarden zeker niet missen. Op 26 en 27 januari staat het WTC expo Leeuwarden compleet in het teken van snelheid, vele pk’s en tuning.  Het belooft een nog groter spektakel te worden dan de eerste vier edities.

In Leeuwarden is men inmiddels wel wat gewend. De mediagekte rondom de Elfstedentocht en de vele evenementen die de stad rijk is. En sinds enkele jaren is de stad nog een fenomeen rijker, het weekend van de ultieme auto- en motorsportbeurs RACING EXPO, die sinds de eerste vier edities flink uit de kluiten is gegroeid. En inmiddels in Nederland en daarbuiten flink op de kaart staat. De komende Racing EXPO Leeuwarden heeft dan ook alle hallen van het WTC-expo complex weer in gebruik. 34.000 vierkante meter met puur auto- en motorsport geweld, aangevuld met de wereld die tuning heet. Bij het uitgaan van dit persbericht is de beursvloer voor 97% vol geboekt, een mega succes voor de organisatie, aangezien men twee jaar gelden pas drie dagen voor de beursopening vol zat.

Echte actie!
De ware auto- en motorsport fanaten kunnen twee dagen hun hart ophalen in Leeuwarden. Auto- en motorsport van het allerhoogste niveau en een pure verwennerij voor iedereen met ook maar een klein racehart. Niet alleen genieten van die vele stands en honderden auto’s, maar ook genieten van echte actie. Het idee dat je rondloopt in de pits van een groot race-evenement, dat is het gevoel wat de organisatie wil uitdragen. De kleine afstand tussen publiek en de coureurs. Het ultieme gevoel van een perfecte dag even helemaal weg voor jong en oud. Want ook voor de aller jongsten is er voldoende te beleven. Wat te denken van een kermiszweef met daarin crossmotoren, alleen nog maar bekend van de zwartecross en ook op RACING EXPO Leeuwarden.
Maar het grootste succes van de RACING EXPO Leeuwarden is en blijft de Live Action Arena. Wat hier allemaal gebeurt, is bijna  met geen pen te beschrijven. Het programma alleen al schrijft boekdelen vol gas geven. Hot Rods met coureurs uit Nederland, Duitsland en zelf Belgie, diverse autocrosskampioenen die speciaal naar Leeuwarden toekomen, stockcar racen op gewaagd niveau, motorspeedway op asfalt zoals u het nog nooit eerder zag en ga zo maar door. Meer dan een uur lang komen de snelste coureurs voorbij en krijgt u gewaagde inhaalacties te zien maar ook auto en motor beheersing op en top. En dan de driftmannen. Elke keer als je denkt dat de wagen de vangrail in gaat, heb je het mis en sturen ze de wagens weer de goede kant op. En ze komen niet zo maar naar Leeuwarden. Ze brengen de dikste wagens mee om het publiek weer op de banken te krijgen. En als alles meezit zelfs zeer zwaar geweld op de baan.

Leeuwardens mooiste extra zware editie!
Jazeker, vele gepimpte wagens dingen mee naar de titel ‘Leeuwardens Mooiste’. De fanatieke bezitters trekken alles uit de kast om maar de aandacht van de jury en het publiek te krijgen. Auto’s waar soms jaren aan gewerkt is om het gewenste resultaat te halen. Auto’s die deelnamen aan de tv programma’s, zoals de grote beurt. Een wereld op zich. Geen enkele auto van al deze deelnemers is nog standaard. Werkelijk alles is verbouwd of aangepast. En de Jury, die zal het lastig krijgen. Met deze grote deelname is Leeuwarden gelijk een van de grootste tuningshows van Noord Nederland geworden. Niet alleen auto’s maar ook diverse standhouders weten Leeuwarden inmiddels goed te vinden. Van chiptuning tot de mooiste velgen. En van car audio tot de bekendste poetsmiddelen. De liefhebbers van gepimpte wagens zullen zich in het paradijs voelen met al dit moois om hun heen en zullen dan ook watertandend weer huiswaarts keren. Maar dit jaar doen ook trucks mee voor de titel ‘Leeuwardens Mooiste’. Jazeker, showtrucks die u gewend bent om alleen maar op het truckstar festival tegen te komen, zijn dit jaar ook in Leeuwarden aanwezig. En willen maar een ding, de eerste zijn die de titel pakt. De mooiste truck van Leeuwarden wordt in samenwerking met TRUCKS magazine georganiseerd.

Jong en oud!
Jong en oud, man of vrouw zal zich thuis voelen in Leeuwarden want de organisatie denkt zeker mee ook aan de jongste bezoekers. Zo neemt de Duitse Autocrossclub Rütenbrock een geweldig springkussen voor de jeugd mee. Meerijden in een drifttaxi, maak het mee. Racing Expo Leeuwarden is niet alleen kijken en rondlopen en genieten van al het moois, het is een beurs geworden waar van alles te doen is voor jong en oud. Een bezoek aan de RACING EXPO Leeuwarden is echt een dagje uit voor het gehele gezin. En wilt u er een echt supergaaf weekend van maken dan bied het WTC expo Westcord hotel u een geweldig arrangement aan.

Mis het dus niet!
Het mag duidelijk zijn dat de echte racefanaten en liefhebbers van mooie auto’s en trucks, de RACING EXPO Leeuwarden dit jaar niet mogen missen. Kaarten voor het indoor race spektakel, €12,50 en kinderen van 6 tot en met 12 jaar mogen zelfs voor €7,50 mee naar binnen, zijn verkrijgbaar via de website www.racing-expo.nl en aan de kassa van WTC expo. En durf jij de uitdaging aan, dat je geen spijt krijgt van een dagje RACING EXPO Leeuwarden.

Zaterdag 26 januari van 10.00 uur tot en met 18.00 uur
Zondag 27 januari van 10.00 uur tot en met 17.00 uur.

Kijk al vast op www.wro-promotions.nl voor een impressie van wat er gaat komen. En voor het laatste beursnieuws op www.racing-expo.nl.

In: Nieuws @ 21:18 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht: 5e Racing Expo Leeuwarden