16 mei 2013

50 jaar Auto- en brommercross in Aalten

De Stichting Sportevenementen Aalten is jarig! Dit jaar viert Stichting Sportevenementen het 50-jarig jubileum met een grandioos spektakel in het weekend van 7, 8 en 9 juni in en bij de feesttent aan de Heegtweg in Aalten.

De historie gaat terug tot 1962 toen voor de jeugd een bromfietscross werd gehouden. Later kwamen daar motoren bij, en nog later ook auto’s in de zogenaamde ‘liefhebbersklasse’. In 1963 volgde de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en is dat dus het officiële jaar van oprichting. De autocross sloeg enorm aan en zo werd in 1967 de eerste autocrosswedstrijd gehouden op 2e Pinksterdag. Dit groeide uit tot één van de grootste sportevenementen in Aalten met zeker 5000 tot 6000 bezoekers en 70 tot 80 deelnemers. In die beginjaren was het ook de enige autocross in Oost-Gelderland en hieraan is het ook te danken dat de autocross in deze regio tot bloei is gekomen.

Aalten en omstreken hebben dan ook vele kampioenen in meerdere klassen voortgebracht en ook op technisch gebied komen er nog steeds topproducten uit deze regio. In 2004, 2006 en 2007 werden NK wedstrijden georganiseerd. In 2010 keerde de bromfietscross terug met een 4-uurs wedstrijd. Dit werd meteen een succes en staat nu vast op het programma.

Voor de viering wordt er een uitgebreid feestprogramma opgezet. Het begint op vrijdagavond 7 juni met een informele avond voor iedereen waarbij iedereen welkom is. Zaterdag om 12.00 uur begint de 4-uurs brommercross, om 20.00 uur gevolgd door een 1-uurs autocross. Na afloop is er niet alleen de prijsuitreiking, maar ook een gezellige avond met livemuziek van de zanger Peter Arends.
Zondagmorgen wordt er rond 11.00 uur begonnen met het autocrossprogramma, meetellend voor het RAMO kampioenschap. Na afloop volgt er dan rond 18.30 uur de prijsuitreiking.

Bijzonder is dat er het gehele weekend radio-uitzendingen vanuit de feesttent worden verzorgd door een combinatie de piratenzenders Jägermeister FM.,RTL Lievelde en Ed Carbid. Daarnaast is er de Trekker-Trekmachine van het Kermit team uit Aalten te bewonderen en is er een springkussen voor de kleinsten.

Alles vindt plaats op het bekende terrein van de fam. Luiten aan de Heegtweg. De ondergrond van leem is uitstekend geschikt voor de brommer- en autocross. Deelname aan de brommercross is mogelijk voor iedereen vanaf 12 jaar.
Ook voor een kennismaking met de autocross kan door iedereen (met een rijbewijs) worden deelgenomen in de plaatselijke rijders- of de damesklasse.

Meer informatie is te vinden op www.autocrossaalten.nl of bellen met 06-23677355 of 06-53565805. Ook is via de site inschrijving al mogelijk.

In: Nieuws @ 13:39 — Reacties uitgeschakeld voor 50 jaar Auto- en brommercross in Aalten