23 maart 2011

Nieuwsbrief: Speedway Arena opent stockcar seizoen

Speedway-minnend Nederland kan zaterdag 2 april eindelijk weer genieten van spectaculaire stockcar en bangerraces in de Speedway Arena van Emmer-Compascuum. Organisatie ASE staat er dit jaar weer helemaal klaar voor om het publiek weer geweldige races voor te schotelen. Sinds de opening van het circuit is de speedwayracerij in Nederland in opmars. Dat is zeker al te zien aan het aantal coureurs dat stijgt en nog steeds stijgende is.

Per racedag komen er zo’n 60 Formule 1 stockcars in actie terwijl het kleinere broertje (de formule 2 stockcar) een 40 tal inschrijvingen kent. En wat te denken van de vast toegevoegde raceklasse, een gouden formule en wat steeds meer publiek naar Emmen brengt, de Bangers!
Op 2 april is de verwachting is dat zo’n 90 coureurs de reis naar Emmer-Compascuum maken.

Uit heel Nederland komen coureurs en publiek voor een dag vermaak en plezier op de 330 meter lange oval sintel baan. Een racebaan die het publiek geheel kan overzien en waarbij per heat een 30-tal auto’s tegelijk aan de start komen. Deze baan is geheel omgeven door stalen platen die als vangrail dienen.

ASE begint dit jaar aan haar 4e race seizoen sinds de opening in 2008 en gaat steeds meer op de professionele tour. Zo zijn er afgelopen jaren contacten gelegd met de Engelse stockcar bond BriSCA, alwaar deze sport immens populair is, en er is afgelopen jaar met de Nederlandse belangenvereniging voor stockcarrijders (BVSR) overeenstemming bereikt aangaande reglementen. Ook is het lidmaatschap van de ORCI bijna afgerond. ASE kan er dan ook trots op zijn dat zij volledig erkend worden door de Engelse en Nederlandse bonden.

Aankomende zaterdag 2 april zullen vanaf 14:00u de motoren weer gestart worden voor F1 en F2 stockcars, Bangers en Junioren F2.
Tijdens deze eerste wedstrijd van het jaar zal het gelijk al hard er aan toe gaan daar de F1 stockcars strijden voor kwalificatie punten om later dit jaar mee te kunnen doen aan de World Final in Engeland.

De F2 stockcarklasse gaat de eerste punten bij elkaar sprokkelen voor de JATECH-GRONICO-HCDCUP. Deze gesponsorde cup was afgelopen jaar voor het eerst te winnen en de punten waren te verdienen in de Speedway Arena en de baan in Blauwhuis in Friesland (organisatie FAC). Doordat de animo en het succes hiervan zo groot was is er een jaarlijkse cup van gemaakt en zijn er zelfs nieuwe sponsors bijgekomen.

Bij de Bangers ligt ook weer het nieuwe kampioenschap open. Dit jaar wordt voor de tweede maal zo’n kampioenschap georganiseerd. Elke wedstrijd betreft dit jaar een Unlimited bangers-meeting waarbij de meeting in oktober de reeds vermaarde Blue Oyster trophy als hoogtepunt kent. Maar de meeting van juni zal qua materiaal toch het snoepje van het jaar gaan worden.

Voor het eerst op het continent zal er een Van Bangers komen met die dag ook de all Yank meeting waarvan al schitterend materiaal wordt getoond door de heren coureurs op het forum van www.asebangers.com.
Ongekende aantallen bangerracers komen inmiddels op Emmen af en het zijn inmiddels de grootste Unlimited Bangermeetings op het continent.

In de Junior F2 klasse komt de jeugd in actie. De jeugd heeft de toekomst wordt wel eens gezegd en dat komt in deze sport ook helemaal uit. In 2010 reden deze jongens en meisjes (12 tot 16 jaar) voor het eerst en reeds nu zijn er al een aantal doorgestroomd om tussen de grote mannen te racen. Beide klasses rijden diverse heats van 16 ronden en een finale van 20 ronden.

Voor meer informatie kunt U terecht op de website van ASE: www.speedwayemmen.nl waar alle informatie op staat voor de komende races.

Kom zaterdag 2 april naar Emmer Compascuum en laat u verleiden voor een middag stockcar- en bangerracing van de bovenste plank. En dat voor slechts € 15,– voor volwassenen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 2,– en de kleintjes tot 6 jaar kunnen gratis naar binnen. Aanvang wedstrijden is 14:00u

Bron: ASE Emmen

In: Nieuws @ 19:35 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief: Speedway Arena opent stockcar seizoen