3 juni 2011

Emmen maakt zich op voor top weekend

Komend weekend is het zo ver het eerste speedweekend van dit jaar, tweedagen racen op het circuit van Emmen, en wat voor een weekend. Er word gestreden op alle fronten. Van USA Bangers en Bestelbusjes tot de Vrijestandaardklasse stockcar F2 Jeugd de Jatech Gronico HCD cup en de koningsklasse van de speedway de stockcar F1 klasse die maar liefst twee grote wedstrijden rijden dit weekend. Wie wint er zaterdagavond de nieuwe door ASF Racing productions aangeboden Oranje Wit geblokte spoiler en mag zich een jaar lang Dutch Master of Shale noemen en zal gelijk al op zondag met de nieuwe spoiler aan de start verschijnen voor de tweede grote strijd om de Bavaria 500? Wie weet de 500 flesjes bier mee naar huis te nemen om daar met het team een feestje te bouwen? We weten het allemaal zondagmiddag pas.

Maar een ding is zeker er wordt komend weekend geschiedenis geschreven in Emmen Nooit eerder was er in Nederland een banger race met alleen maar Amerikanen  en het zelfde geld voor de Bestelbussen. Voor het eerst wordt de Dutch Master off Shale na zes jaar van afwezigheid op Nederlandse bodem verreden. En voor het eerst word er gestreden om maar liefst 500 flessen bier. En voor het eerst trekt de Jatech Gronico HCD cup een groot aantal Engelse stockcar F2 coureurs naar Nederland.

Al met al een spectaculair programma komend weekend in Emmen waar op zaterdagavond net als in de goede oude tijd van Skegness een discoavond zal plaats vinden in de loods.

Beide dagen begint het race programma om 12.00 uur op zaterdag vanwege het grote race aanbod van zo wel de bangers als de stockcar F1 en op zondag zo dat ook de coureurs die van ver af komen op tijd weer naar huis kunnen. Ja wel de organisatie houd rekening met de mensen die de maandags weer aan het werk moeten.

Tijdens de wedstrijd in Mei stonden de coureurs in zowel de stockcar F1 als F2 klasse al op scherp en waren de races van hoog niveau en zeker te vergelijken met wedstrijden op Coventry en Kings Lynn. De deelnemers lijst groeit inmiddels al lekker en de organisatie verwacht zeker nog meer deelnemers als de wagens heel blijven na de races op Hemelvaartsdag. Ook ASF werkt mee om het weekend tot iets speciaals te maken, er zijn speciale voor dit weekend zwarte t shirts in de maak en er zijn onder ander gas toeters verkrijgbaar bij de stand van ASF racing productions. En nu het weer ook nog lijkt mee te gaan werken een ideaal race en barbecue weekend in Emmen. Twee dagen genieten van races om u tegen te zeggen. Tot komend weekend in Emmen.

Zaterdag 4 juni aanvang 12.00 uur
Zondag 5 juni aanvang 12.00 uur

Circuit vrijdagmiddag 3 juni vanaf 17.00 uur open voor deelnemers.

In: Nieuws @ 12:22 — Reacties uitgeschakeld voor Emmen maakt zich op voor top weekend