10 juni 2011

Persbericht Pinksterraces Raceway Venray + info kamperen

Raceway Venray trapt seizoen af met Pinksterweekend races. Opening van ½ Mile oval, met European Late Model Serie en BRL-V6.

Het nieuwe circuit is een heus Motodrome geworden. Een stadion met een capaciteit van 5000 zitplaatsen grotendeels overdekt, kan het publiek genieten van ‘short-track’ en ½ Mile Speedway races. In 2010 bleken tijdens de jaarlijkse World Cup races in augustus al 12.000 autosport liefhebbers de weg richting deze onbetwiste aanwinst in de internationale autosport te vinden.
Raceway Venray biedt de bezoekers een weekend totaalpakket met kampeergelegenheid, entertainment voor jong en oud en een sensationeel wedstrijdprogramma.

Op zondag 12 en maandag 13 juni zal Raceway Venray de poorten openen en kan het nieuwe raceseizoen niet spectaculairder beginnen. Met direct al een Nederlandse primeur op het programma, zal voor het eerst de ‘½ Mile Oval’ met voor Nederlandse standaard een ongekende banking, in gebruik worden genomen.
De ELMS serie zal niet direct bij iedereen een belletje laten rinkelen, maar NASCAR des te meer. In de Verenigde Staten al decennia de publiekstrekker, waar deze European Late Model ‘Stockcars’ met hun V8 motoren zowel op asfalt als op gravel hun races verrijden, een stukje USA, in het Limburgse Ysselsteyn.
Er worden in deze internationale raceklasse een twintigtal coureurs verwacht waaronder regionaal coureur Marc Stegmeijer die als topper in de Hotrod klasse de overstap heeft gemaakt.

Nog meer kippenvel op de ½ Mile zal verzorgd worden door de BRL-V6 coureurs. Op het Circuit Park Zandvoort waren deze door Dhr. H. Maessen ontwikkelde Ford Mondeo V6 silhouet bolides jarenlang de publiekslievelingen, en wist Colléracing tevens hoofdsponsor van Raceway Venray vele kampioenschappen binnen te slepen. Het karakteristieke motorgeluid is in 2011 nog steeds te horen tijdens het, HTC Dutch GT4 Championship. Nu dus ook op de super snelle oval van Raceway Venray.

Naast de races op de ½ mile oval, staan ook wedstrijden op de kortere geïntrigeerde oval gepland. Na 10 maanden van afwezigheid zal het spektakel weer losbarsten. Hier staan de Hotrods en de Stockcar Formule 1 en 2 op het programma.
De full contact klasse Stockcar formule 2 kent sinds jaren een zeer groot deelnemersveld, waardoor deze klasse zelfs in twee partijen wordt opgediend. Deze 2liter eigenbouw bolides maken echte autosport, waar met een wel gemikte tik de concurrentie uit het spoor mag worden geduwd!

De grotere broer de Stockcar formule 1, kent geen restrictie m.b.t. de motoreninhoud. Motorvermogens tot wel 750Pk zijn in deze geen uitzondering. Ook hier full contact dus gegarandeerde actie. In beide klassen kennen we een internationaal deelnemersveld en twee Nederlandse World Cup verdedigers!

Als derde short track klasse begroeten we de Hotrod klasse. Deze silhouet bolides (Ford, VW, BMW, Peugeot)zetten met hun 2L-16V motoren ongekende rondetijden neer. Zij mogen in tegenstelling tot de Stockcar klasse profielloze banden monteren en dat zorgt voor ‘close-racing’ niet zelden worden de wedstrijden op een honderdste van een seconde beslist.

Raceway Venray hoopt u te mogen begroeten tijdens het Pinksterweekend op 12 en 13 juni. Er is mogelijkheid tot kamperen vanaf zaterdag 08:00 uur, houdt voor meer info deze website in de gaten.

Met vriendelijke groet,
Raceway Venray


Kamperen tijdens Pinksterraces Raceway Venray

Mogelijkheid tot kamperen is er vanaf zaterdag 11 juni, aankomsttijden zijn als volgt:
Zaterdag 11 juni van 8:00 tot 21:00 uur.
Zondag 12 juni van 8:00 tot 21:00 uur.

De kosten hiervan zijn € 5,00 per persoon, kinderen tot 10 jaar gratis.
Er wordt gezorgd voor voldoende toiletten daarnaast kan gebruik gemaakt worden van douches op het circuit.

Deze zijn geopend op zondag van 8:00 tot 21:00 uur en op maandag van 8:00 tot 12:00 uur.
De ingang van het kampeerterrein is tegenover het oude circuit, hier zal bewaking aanwezig zijn.

Graag aandacht voor de volgende huisregels:
– Volg de instructies van de parkeerwachters op.
– Zowel op het kampeergedeelte als op het circuit is het dragen van de polsbandjes verplicht, bij het niet zichtbaar dragen van het bandje wordt uw toegang geweigerd.
– Er mag geen open vuur zijn.
– Paddock/kampeerstilte na 19.00 uur (dit geldt voor motoren, muziek etc.).
– Bij vertrek uw eigen standplaats schoon achter laten. Laat geen volle vuilniszakken achter op het terrein.

Met vriendelijke groet,
Raceway Venray

In: Nieuws @ 23:56 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht Pinksterraces Raceway Venray + info kamperen