5 juli 2011

Toekomst Stockcar-F1 Lelystad

Naar aan leiding van de matige opkomst op het Mainland European Championship heeft de NOV besloten wat wijzigingen voor de wedstrijden om de Gouden Helm op 31 Juli aanstaande door te voeren. Ook zijn er wijzigingen voor het volgende seizoen.

Ten eerste zal er op 31 Juli geen aparte wedstrijd zijn voor de landklasse, wat echter niet betekent dat rijders die hadden willen komen niet welkom zijn. Iedereen met een Stockcar-F1 mag gewoon komen rijden zonder dat men uitgesloten wordt voor het Open NK in Oktober. De NOV heeft het liefst dat iedere rijder zijn auto op asfaltbanden heeft staan, maar begrijpt heel goed dat landrijders niet voor één wedstrijd asfaltbanden kopen, vandaar dat landrijders ook mee kunnen doen op de banden waarmee in Emmen gereden mag worden. Dit betekent echter niet dat asfaltcoureurs en coureurs die op elke ondergrond rijden dit ook mogen, aangezien zij toch al de juiste banden in huis hebben.

Voorinschrijving wordt vanaf nu verplicht, en deze moet dan uiterlijk een week voor de wedstrijd binnen zijn. Heb je je ingeschreven, maar blijkt tussendoor dat je het toch niet redt, dien je je uiterlijk op de vrijdag voor de wedstrijd af te melden. Rijders die zich wel hebben aangemeld maar toch niet komen, zullen de eerstvolgende wedstrijd die ze wel deelnemen achteraan moeten starten.
Voorinschrijving is voor de NOV belangrijk, omdat er bij te weinig deelnemers tijdig kan worden besloten of de wedstrijd door kan gaan, dus de verantwoordelijkheid voor het doorgaan ligt volledig bij de bereidheid van de coureurs.

Open NK 2011 zal de laatste keer zijn dat er een scheiding is tussen land- en asfaltklasse, wat dus betekent dat vanaf 2012 ook bij de NOV een stockcar gewoon een stockcar is. Dit heeft echter ook tot gevolg dat er een kleine wijziging in het bandenreglement komt. Voor zover wij kunnen bepalen en lezen laat het BVSR-reglement dit toe. De NOV heeft besloten om vanaf 2012 het Brisca-reglement ten aanzien van de banden toe te passen wat betekent dat niet meer alle vier de banden asfaltbanden hoeven te zijn, maar alleen die aan de buitenkant bij een droge baan. Ook dit is besloten om coureurs die voornamelijk op het land rijden niet op te hoge kosten te jagen wanneer zij incidenteel op het Midland-Circuit willen rijden.

Gouden Helm 31 Juli. Vanaf vandaag is het weer mogelijk om je aan te melden. Inschrijven kan alleen nog maar d.m.v een mailtje naar stockcar-f1@vanhaarlemautodemontage.nl . Wij gaan er vanuit dat iedereen toegang heeft tot een internetverbinding en zullen een bevestiging terugsturen. Deze aanmelding dient dus uiterlijk zondag 24 Juli binnen te zijn.
Er zijn een paar rijders die aan het begin van het seizoen hebben aangegeven iedere wedstrijd te willen komen, maar wij willen vanaf nu voor elke wedstrijd van iedereen een bevestiging hebben, zodat er niets fout kan gaan.

NOV-F1 Rijdersgroep

In: Nieuws @ 20:10 — Reacties uitgeschakeld voor Toekomst Stockcar-F1 Lelystad