15 juli 2011

BriSCA F2 op short-oval in Ter Apel

Ter Apel- Na twee reguliere ovalraces en de recente EuroMaster wedstrijd van afgelopen juni, heeft de BriSCA F2 klasse laten zien dat de short-oval in Ter Apel een circuit is waar echte stockcarraces mogelijk zijn.

Daarnaast is het door de hantering van het BriSCA F2 reglement betreffende het aantal ronden (16 in de manches en 20 in de finale) en de dakkleuren ook mogelijk gebleken dat zowel wit- als geeldakkers in staat zijn om een mancheoverwinning binnen te halen.

Steeds meer Stockcar Formule 2 rijders weten daardoor het circuit in Ter Apel ook te vinden. Dit komt mede door de strenge technische keuring en handhaving van het BriSCA F2 reglement en daarnaast de trainingsmogelijkheden op de zaterdag en het feit dat men maar liefst vier maal op een wedstrijddag aan bod komt.

Hierbij willen we dan de  ovalraces van aanstaande zondag 17 juli dan ook nog eens extra onder de aandacht brengen. Dan zal namelijk de vierde ronde meetellend voor het Nederlandskampioenschap Ovalracing plaats vinden in het autosportstadion in Ter Apel. In een weekend waarin geen Stockcar Formule 2 wedstrijden op gravel of op het land zijn, wellicht eens een uitstekende mogelijk voor de niet reguliere asfaltrijders eens kennis te maken met deze short-oval. Tijdens de afgelopen races is dus ook meerdere malen gebleken dat de wit- en geeldakkers wel degelijk in staat zijn om een overwinning in de wacht te slepen.

Kortom een mooie kans om nog dit seizoen eens kennis te maken met BriSCA F2 racen in Ter Apel.

Zaterdag 16 juli kan er vanaf 14:00 uur tot 17:00 uur getraind worden op het circuit. Op zondag 17 juli zullen de wedstrijden om 11:30 uur beginnen.

Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u contact opnemen met de NNO; info@ovalracing-terapel.nl of 06-40386827.

In: Nieuws @ 14:34 — Reacties uitgeschakeld voor BriSCA F2 op short-oval in Ter Apel