20 juli 2011

Voor de laatste keer “Swarte cross Blije”…..

Vanaf de eerste keer (2002) dat ie werd verreden was het zo; swarte cross. Stoere coureurs, niet bang voor een snoekduik, salto, vieze handen en “de sterke arm der wet”, regelden bij een Blijaarder boer een lapje grond om voor de lol en de eer te crossen. Dit smaaktte naar meer en er volgden er meer.

Toch moest de swarte cross de illigaliteit met lichte tegenzin naast zich neerleggen; regels zijn nou eenmaal regels. In 2008 voor het eerst een legale versie van de swarte cross.
Succesvol en ook een cross “met regels” smaakt de organisatie én het, ieder jaar groter wordende aantal bezoekers, naar meer.

Vanzelfsprekend wordt via het internet publiciteit aan de Swarte cross gegeven. Onze hyvespagina telt al meer dan 500 leden en op youtube zijn al diverse filmpjes van onze cross te zien.
Je wilt tóch de aandacht van potentiële bezoekers trekken, want wat is een cross zonder publiek!

En we wekten de bijzondere aandacht vanuit de Achterhoek; de organisatie van dé Zwarte cross.
Er viel een brief op de mat met het vriendelijke doch dringende verzoek de naam van Swarte cross te laten varen. Zij hebben de naam Zwarte cross sinds 1999 geregistreerd onder depot no. 0929825 bij het Benelux-bureau voor Intellectuele eigendom. Zij willen niet dat consumenten en andere belanghebbenden de indruk krijgen dat ons evenement iets te maken heeft met het hunne. En geef ze eens ongelijk……

Dit is ook nooit onze bedoeling geweest en net als bij dé Zwarte cross is de naam van ónze Swarte cross zo gegroeid; het was een zwarte cross en zo heette het dan automatisch.
Om juridisch getouwtrek te voorkomen hebben wij als organisatie van Swarte cross Blije besloten de naam SWARTE CROSS te vervangen voor een andere. Welke dit gaat worden weten we nog niet. Wat we wél weten is, dat dit jaar het laatste jaar is dat we de Swarte cross Blije organiseren.

De naam verandert maar….de cross van Blije is een blijvertje!!!

U hoort dus nog van ons!

Oan’t de moaiste sneon fan de boufak!!!! 20 augustus a.s.

Vriendelijke groeten van

de meiwurkers fan
Swarte Cross Blije

In: Nieuws @ 15:33 — Reacties uitgeschakeld voor Voor de laatste keer “Swarte cross Blije”…..