8 augustus 2011

Newsflash .. De Vrije Standaardklasse zit in de lift!

Een klasse die momenteel enorm in de lift zit, is de Vrije Standaardklasse. Niet alleen nieuwe rijders hebben zich toegevoegd aan deze klasse, maar ook komen er steeds meer nieuwe of verbouwde wagens op de baan.

Afgelopen winter zijn onderling veel auto’s doorverkocht, maar zijn ook diverse nieuwe wagens gebouwd. En zelfs nu nog, nu het seizoen al in volle gang is, wordt nog her en der gewerkt aan diverse wagens. Een aantal nog voor dit seizoen, een aantal alvast voor volgend seizoen.

Afgelopen weken zijn er een aantal nieuwe/vernieuwde auto’s de baan op gekomen en tevens zijn er een aantal interessante nieuwtjes bekend geworden.

Hieronder een kleine greep uit de nieuwsfeiten:


Allereerst kunnen we melden dat Patrick Huizinga zijn frame van vorig jaar heeft verkocht en wel aan Andre van der Wal uit Metslawier. Andre zal hiermee o.a. bij de NAC gaan rijden en enkele losse crossen. Maar voor het zover is moet er nog het een en ander aan de auto gebeuren. Zo wordt de wagen voorzien van de oude motor van Herman Ansingh met voorlopig een standaard versnellingsbak. Er wordt alles aan gedaan om de auto voor 27 augustus klaar te krijgen, zodat hij tijdens de autocross in Hallum de eerste meters kan maken.


Tony Vijfschaft is volgend jaar ook te vinden in de Vrije Standaardklasse. Momenteel wordt er gewerkt aan de Peugeot 309, welke eerder bestuurd werd door Jan Leeuw en Peter Visser. Als krachtbron komt de voormalige motor van Paul Woldendorp in de wagen te hangen. Hierover later meer.


Wim Polling keert terug in de Vrije Standaardklasse, de klasse waarin hij in de jaren ’90 vele successen boekte. Hij heeft de oudste van de 2 vrije standaards van Jan Douwe van der Veen overgenomen. Vermoedelijk zal Wim tijdens de autocross in Eelde 21 augustus aan de start staan.


Tijdens het N.K. Vrije Standaard in Ten Boer 16 juli jl. zagen we maarliefst 4 bolides van Racingteam De Ooyevaar uit Heerhugowaard rondrijden. Arno v/d Ven heeft zich aan het team toegevoegd en zal dit seizoen gaan rijden met de voormalige auto van Lowie Hoedt Sr.. Eerder al nam Linnie Krap plaats in de oude auto van Lowie Hoedt Jr.. De beide Lowie’s rijden beiden nu met een Dijkstra-carrosserie.


Afgelopen weken zijn er ook meters gemaakt met splinternieuwe auto’s. Eind mei kwam Tjerk Wiersma met zijn nieuwe bolide op de baan. Echter was dit van korte duur. Technische problemen gooiden roet in het eten. Wegens omstandigheden heeft Tjerk nog geen wedstrijd weer gereden, maar hij zal proberen dit jaar toch nog aan de start te verschijnen.


Vervolgens was het aan Sjef Huijben om zijn nieuwe aanwinst voor het eerst aan het publiek te showen. Dit gebeurde tijdens de autocross in Eelde op 19 juni. Nu wordt nog aan net zo’n auto gebouwd, welke bestuurd zal worden door Christiaan Koops.


Twee weken later had Peter Neperus zijn splinternieuwe Audi klaar om de eerste wedstrijd mee te rijden in Blijham 3 juli. Helaas was ook voor hem de pret van korte duur. Een brandje onder de motorkap schakelde hem voor de rest van de dag uit. Maar gelukkig bleek de schade mee te vallen en zal hij waarschijnlijk in Noordbroek weer op de baan te vinden zijn.


Henk Meijer kwam in Sint Annaparochie 3 juli in opvallende kleuren de baan op. Compleet anders dan wat we van hem gewend zijn. Maar niet alleen de kleur is veranderd. De wagen is in de winter compleet opnieuw opgebouwd. Dit seizoen moet blijken of dit zijn vruchten heeft afgeworpen. Onderstaande foto is gemaakt tijdens het NK in Ten Boer 16 juli.


Tijdens het N.K. in Ten Boer 16 juli reed Sjoerd de Jager zijn eerste wedstrijd met de splinternieuwe vrije standaard, op basis van een Volvo C70. Deze auto is in een kleur gespoten die je niet vaak tegenkomt.


En tot slot melden we dat Tom v/d Heuvel na maanden van (ver)bouwen vorig weekend in Beemster zijn debuut heeft gemaakt in de voor hem nieuwe klasse. De voormalige auto van Erik Koerts is compleet aan Tom zijn wensen aangepast.


Voorlopig laten we het even bij de 10 bovenstaande nieuwtjes en terugblikken, maar zodra er weer “breaking news” is, wordt dit uiteraard geplaatst.

In: Newsflash @ 15:46 — Reacties uitgeschakeld voor Newsflash .. De Vrije Standaardklasse zit in de lift!