25 augustus 2011

Voorlaatste wedstrijd Nederlandskampioenschap Ovalracing Ter Apel

Ter Apel- Op zondag 28 augustus zal de vijfde en tevens voorlaatste serie ovalraces om het Internationaal Nederlandskampioenschap plaatsvinden in het autosportstadion “de Polderputten” in Ter Apel. Voor vele coureurs zal deze dag in het teken staan van een alles of niets strijd. Kunnen zij hun laatste kans grijpen om de aansluiting te vinden bij de top 3 van het klassement om zo op de laatste wedstrijddag in september als nog een podiumplaats binnen te slepen, of  is een dagsucces het enige wat rest tijdens de seizoen afsluiter in september??

Naast de reguliere klasses zullen de National Hotrods hun opwachting maken op het Ter Apeler asfalt om wederom te gaan strijden om de jaarlijks te vergeven “EuroMaster” titel in deze klasse. Zo zal de liefhebber van non contact ovalracing ruimschoots aan zijn trekken komen in Ter Apel.

De uit Borger afkomstige Toine Koops heeft de leiding genomen in de juniorenklasse. Met achter hem debutant Stefan Kamies uit Valthermond en de uit Friesland afkomstige Josca de Jong zal deze jeugdige coureurs volop de strijdt met elkaar aangaan. De mannen zijn gezien de stand op de ranglijst nog zeker niet verzekerd van een podiumplaats, de uit Duitsland afkomstige Johannes Bonnarens en Yannick van de Sand liggen met een kleine achterstand op de loer.

In de Standaardklasse 2000 16V is Klaas de Boer uit Assendelft de grote favoriet voor de titel. Zijn voornaamste concurrent, Helmut  Sonnenberg, werd tijdens de technische herkeuring niet conform reglement bevonden en wist zodoende geen punten aan zijn totaal toe te voegen. Hij staat wel nog altijd op de tweede positie in het kampioenschap.  Maar hoe het podium er aan het einde van dit seizoen uit zal zien is nog erg onduidelijk. Zo zit er tussen de nummer drie en de nummer zeven in de tussenstand, resp. Patrick van der Werf en Luuk Holman, slechts 18 punten verschil.

De Sportklasse is dit seizoen enorm in opkomst. Zo zijn er gedurende het seizoen veel fraaie auto’s  aan het deelnemersveld toegevoegd. Wel lijkt het erop dat Kevin Zwiep uit Schoonoord zijn Nederlandse titel gaat prolongeren. Door zijn sterke optreden tijdens de openingswedstrijd waarbij de grootste concurrenten niet aanwezig waren of geen punten wisten te pakken heeft hij al het hele seizoen een riante voorsprong.  Zo komt de concurrentie vooral van Boelo Poppema uit Oude Pekeka, maar ook routinier Klaus Putzlocher uit het Duitse Essen, equipe vd Velde/Vogels uit het Limburgse Weert en Marsel Luining uit Musselkanaal hebben allemaal nog kans op het eremetaal aan het einde van het seizoen. De strijd om de overige podiumplaatsen wordt dan ook eentje om naar uit te kijken.

De absolute kraker van dit ovalrace-seizoen speelt zich af in de Superklasse. Met elke wedstrijd zo’n twaalf snelle mannen aan de start is het gebruik van de term “koningsklasse” zeker weer helemaal op zijn plaats. De uit Rosmalen afkomstige John van den Bosch heeft nog twee wedstrijden te gaan om het Internationaal Nederlandskampioenschap in de Superklasse voor het eerst op zijn naam te gaan schrijven. Achter hem staat de verrassend sterk rijdende Harm Veenstra uit Ter Apel. De gevestigde orde waaronder regerend kampioen Johan Sanders en de altijd sterk rijdende Mark Teuben nemen momenteel plaats drie en vier in het kampioenschap in.  Daarnaast heeft Richard Zwiep uit Wezuperbrug met zijn Mini Cooper een erg sterke indruk gemaakt tijdens de laatste wedstrijddag, met zijn zevende plaats in het klassement zal het behalen van een podiumplek echter een lastig verhaal worden. Wellicht kan hij nog een dagsucces pakken tijdens de laatste twee wedstrijddagen, voor de toekomst is hij in ieder geval een coureur om rekening mee te houden.

Niet alleen in de Superklasse is John van den Bosch de te kloppen man, ook bij de National Hotrods maakt hij een goed jaar door. Deze klasse is naast de twee races in Ter Apel ook actief op de ovale circuits van Posterholt en Venray. De concurrentie voor Van den Bosch is hevig met geroutineerde coureurs als Laurens van der Velde, Patric van Eck, Thorsten Klaka en Lars Dreschel. De mannen strijden vandaag om de EuroMaster titel 2011 en zo wordt er een groot deelnemersveld verwacht in de strijd om deze felbegeerde titel. John van den Bosch is momenteel de titelhouder. En na zijn succes tijdens de Race of Champions in de Superklasse zal zo’n tweede wisselbokaal niet misstaan in zijn prijzenkast.
De voorlaatste ovalraces van het seizoen hebben alle ingrediënten in zich om van een waar spektakelstuk te mogen spreken. Met maar liefst negen klasses die allemaal vier keer aan de start verschijnen worden de races op een vol autosportprogramma. De ovalraces op zondag 28 augustus a.s. starten om 11.30 uur in het autosportstadion “de Polderputten” gelegen aan de Hanetangerweg in Ter Apel.

In: Nieuws @ 18:21 — Reacties uitgeschakeld voor Voorlaatste wedstrijd Nederlandskampioenschap Ovalracing Ter Apel