14 september 2011

Raceway Venray sluit seizoen af met Finale wedstrijden op 24 en 25 september

De seizoensafsluiter staat alweer op de kalender, en we begroeten de European Late Model Serie (ELMS) weer op de ½ Mile oval. Tijdens het World Cup weekend was de BRL-V6 serie nog alleen actief op dit ultra snelle circuit, nu dus ondersteunt door Amerikaans geweld.
“Een stukje Amerika in Limburg” kopten de autosportmedia na de première races, eerder dit jaar. Wie langs de paddock loopt en deze Amerikaanse racemonsters ziet staan waant zich inderdaad in de U.S of A! De ELMS serie bleek dus een schot in de roos, en met regionaal coureur Marc Stegmeijer (Baarlo) was de nieuwe favoriet geboren. In zijn eerste raceweekend, wist hij zich tussen de Franse en Engelse toppers te manifesteren met een heat overwinning en een top drie notering in het dagklassement. Er wordt druk gewerkt aan opschaling van deze klasse, dus meer racemonsters tijdens het september raceweekend.

De BRL-V6 serie, maakten na hun debuut tijdens Pinksteren nog meer indruk afgelopen World Cup weekend. Het circuit werd sneller dus de races nog spannender. Vaak werd op een honderdste seconde de wedstrijd beslist. De nieuwe manier van opstellen maakt dat de snelste (zoals we het kennen in de autospeedway klassen) door het hele deelnemersveld moeten sturen om te kunnen winnen. Ook in deze klasse zijn naast de BRL kampioenen Jacky van der Ende (Naaldwijk) en Donald Molenaar (Eemdijk) enkele regionale coureurs actief. Barry Maessen (Venray) routenier in de BRL-V6 klasse legt bezit op een derde plaats in het kampioenschap. Ook ex Hotrod coureur Roel Bongaerts (Roggel) weet zich met een zesde plaats in de kop te nestelen. Laat u verrassen door de enorme snelheden die beide klassen bereiken op deze voor Nederland unieke ½ Mile oval.

Het World Cup weekend voor Stockcar Formule 1 en 2, kende een spectaculair slot. Gary Castell (Daventry UK) de oude en nieuwe World Cup winnaar plaatste tijdens de finale race een alles of niets aanval, op de zeer sterk rijdende Geert Jan Keijzer (Helmond). Castell crashte, en zo pakte Keijzer op zeer verdienstelijke wijze de Finale winst. Voor deze klasse staat de puntentelling voor de 2012 kampioenschappen weer op nul, en zullen ze weer vol aan de bak moeten! Wel zal er voor het 2011 baankampioenschap gestreden worden, deze strijd is nog lang niet beslist, wetende dat Castell en Keijzer de nummers 1 en 2 in de tussenstand zijn beloven het twee geweldige dagen te worden.
De Hotrod klasse maakt steeds meer progressie op het nieuwe circuit, en zo laten zich ook nieuwe gezichten aan de kop van het veld zien. Thomas Grosse kende een super zondag met tweemaal een tweede plaats en een finale overwinning. In de tussenstanden staat Dieter Bader door zijn constante rijstijl aan kop. Maar wordt door meerdere coureurs op de voet gevolgd. Voor John van den Bosch (Rosmalen) zal het winnen van de titel na het missen van een heel weekend een bijna onmogelijke opgave zijn. Maar met nog minimaal zes manches te verrijden is niks zeker.

Het grote aantal Stockcar Formule 2 coureurs zorgt voor boeiende races. Volle deelnemersvelden een dertigtal F2’s zijn geen uitzondering! Na het World Cup weekend zitten zeker enkele coureurs op revanche wedstrijden te wachten. Velen hebben door pech punten laten liggen. Wim Peeters (Nijmegen) staat aan kop op enkele punten gevolgd door Toon Schut (Dordrecht). Wie weet begroeten we voor het eerst in de historie een Duitse kampioen in de persoon van Peter Baer (Mönchengladbach).

Raceway Venray hoopt u te mogen begroeten tijdens de Finale wedstrijden op zaterdag 24 en zondag 25 september. Er is mogelijkheid tot kamperen vanaf zaterdag 08:00 uur, voor meer informatie: www.racewayvenray.com

In: Nieuws @ 18:16 — Reacties uitgeschakeld voor Raceway Venray sluit seizoen af met Finale wedstrijden op 24 en 25 september