15 september 2011

Zaterdag 24 september Gouden Helm inzet F1 stockcarraces in Emmen

Zaterdag 24 september staat de Stockcar Arena in Emmer-Compascuum in het teken van de Gouden Helm voor Formule 1 stockcarrijders. Zal de Noord-hollander Fred Hink zijn titel van vorig jaar met succes kunnen verdedigen?

In september 2010 won Fred Hink de gouden Helm in de koningsklasse van de Autospeedway. De 6 Engelse rijders die toen aanwezig waren konden evenals de Nederlandse rivalen Fred niet van deze overwinning afhouden. Of het hem deze keer weer gaat lukken is zeker de vraag.
De stockcar oval, met shale als ondergrond, kent iedere meeting weer verrassende winnaars. Sommigen zeggen dat iedereen een kans heeft op een overwinning, wat de statistieken ook bewijzen. Diverse top-coureurs zijn dit seizoen verslagen door de mindere goden doordat dit een echte stockcarbaan is. Hier wordt en kan met de bumpers goed geduwd worden om een weg te vinden naar de eerste plek. Immers de snelste mannen starten achteraan. Om maar een paar namen te noemen: Waarlander #27 Rutger Valk, Sjouke Stapert (St. Jacobiparochie), Westergeester Gosse Hoekstra, Bauke Visser (Westhoek) maar ook Lourenz de Vries die begin september de finale op zijn naam schreef.

De toprijders op het moment hebben zware tegenstand. Zoals Ron Kroonder, Jesse de Bruin en Louw Wobbes zullen nog een tandje bij moeten zetten en ook nog geluk moeten hebben om met de eer te gaan strijken. Henk-Jan Ronitz uit Assendelft krijgt ook de smaak te pakken op de losse ondergrond door vorige meeting een heat op zijn naam te schrijven.
De uit Tzum afkomstige Durk Greidanus hield een klasse overwinning over aan zijn rentree en als vader en zoon van der Iest geen pech hebben zijn het ook geduchte kanshebbers. En dit is dus het spectaculaire aan de stockcarraces georganiseerd door ASE: de kans op een juiste voorspelling is klein want de rijders hebben de afgelopen jaren steeds meer laten zien dat ze niet voor elkaar onderdoen. De kwalificatie voor de Gouden Helm race gebeurt op basis van behaalde punten in de heats die van tevoren verreden worden.

Ook zullen de Formule 2 stockcars aan de start verschijnen. Finale winnaar van de laatste meeting hier in de Stockcar Arena Danny van Wamelen zal deze zege willen prolongeren. Echter ten tijde van dit schrijven zal hij eerst nog deelnemen aan de World Final die zaterdag 17 september in het Engelse Kings Lynn verreden wordt. Dordtenaar Toon Schut, Marten van der Wal en Edwin Ploeg zullen ook meestrijden in deze prestigieuze World Final. Als ze weer op Emmen komen zijn deze mannen samen met nog 5 Nederlandse Formule 2 rijders die de oversteek maken weer een ervaring rijker. Dit zal nog meer ten goede komen aan het Nederlandse stockcar racen.

De junioren zullen wederom hun opwachting maken om een beste rondetijd neer te zetten. Deze felle en snelle tieners staan over enkele jaren tussen het startgeweld van of de F2 of de F1 stockcars. Ook zij weten waarom de bumpers op hun wagens zitten. Al is het niet de opzet maar er wordt met regelmaat gebruik van gemaakt.

Tevens zullen de Bangerstox hun races verrijden op deze oval. Bangerstox is een klasse waarbij men een standaard auto moet gebruiken , waar behalve de vereiste veiligheidsmaatregelen, geen extra dingen aan veranderd mogen worden. Dat betekent dat het voor iedereen relatief makkelijk is om in deze klasse mee te doen, doordat de kosten laag kunnen blijven. Ook bij bangerstox mag er geduwd worden vlak voor de bocht om de tegenstander uit te schakelen. Het is echter niet toegestaan om op stilstaande auto’s in te rijden of een tegenstander vol in de muur te drukken zoals bij Bangers.

Voor meer informatie kunt U terecht op de website van ASE: www.speedwayemmen.nl waar alle informatie op staat voor de komende races. Dus kom zaterdag 24 september naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerracing van de bovenste plank en zie met uw eigen ogen wie de Gouden Helm Trofee mee naar huis neemt.
De races zullen aanvangen om 14:00u
Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.
De entree per dag is slechts € 15,– voor volwassenen.
Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 2,–
De kleintjes tot 6 jaar kunnen gratis naar binnen.

See you in Emmen
ASE

In: Nieuws @ 14:09 — Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 24 september Gouden Helm inzet F1 stockcarraces in Emmen