25 oktober 2011

€ 1281,– opgehaald in Emmen voor stichting Joppe

De collecte voor Joppe Perik heeft afgelopen zaterdag € 1281,– opgeleverd. Deze 4-jarige vrolijke kleuter (zoon van een van de trekkerchauffeurs van de firma Fuhler die elke wedstrijd vrijwillig paraat staat bij Speedway Emmen) is eigenlijk nooit ziek totdat hij in februari naar het ziekenhuis moest.
Op 8 april dit jaar blijkt uit verder onderzoek dat het om een Neuroblastoom gaat, een zeldzame vorm van kinderkanker, die slechts 25x per jaar voorkomt. Bij Joppe zit de hoofdtumor in zijn buik en zijn er uitzaaiingen naar het beenmerg en de botten. Joppe zit gelijk in het hoogste stadium 4. Een nachtmerrie en gewoon niet te bevatten!

Ondertussen is Joppe terecht gekomen in een loodzwaar traject van chemokuren, operaties en bestralingen. Wanneer de behandelingen in Nederland aanslaan, zal Joppe naar Philadelphia (USA) gaan voor een vervolgbehandeling (Immunotherapie). Deze behandeling duurt ongeveer een half jaar en zal, als alles volgens plan verloopt, begin 2012 van start gaan.
Het vervoer en de behandeling van Joppe zullen worden vergoed, maar de reis- en verblijf- en alle andere bijkomende kosten van zijn ouders en broer niet. Stichting “Tackle Joppe’s kanker” heeft zich als doel gesteld de behandeling in Amerika financieel haalbaar te maken.

Zie ook http://tacklejoppeskanker.nl/

Bron: ASE Emmen

In: Nieuws @ 11:03 — Reacties uitgeschakeld voor € 1281,– opgehaald in Emmen voor stichting Joppe