14 februari 2012

Aanvullingen ASJ 2012 sectie Ovalracing

Ter Apel- Onlangs heeft het bestuur NNO en de TC enkele aanpassingen/toevoegingen doorgevoerd in de reglementen van het ASJ 2012. Deze zullen tijdens de wedstrijddagen middels een bulletin worden gepubliceerd. Daarnaast zullen we enkele zaken nog eens benadrukken. Echter hierbij alvast de informatie voor de betreffende coureurs;

BMW 325i E36 klasse reglement
Het blijkt dat de voorgeschreven banden, de Maloya Lugano (bijna) niet meer zijn te leveren. Het NNO bestuur heeft in overleg met de TC besloten dat in 2012/2013 de rijders de nog aanwezige Maloya’s op mogen rijden en dat als vervanger wordt aangewezen de Vredestein Sporttrac 3 (adviesprijs € 57,-) in de voorgeschreven maat 195/50-R-15.

Standaardklasses (1400, 2000 8V & 2000 16V)
Geconstateerd is door de TC dat in voor gaande seizoen de meeste rijders zijn overgestapt op een kleinere velgmaat dan waarop de auto destijds standaard af fabriek is geleverd (en de daarvoor benodigde aanpassingen aan het remsysteem en ophanging zijn gedaan). Dit is volgens het reglement echter NIET toegestaan. Echter omdat het zo kort voor het seizoen is, laten we dit ook in 2012 weer oogluikend toe. We zullen dit middels een bulletin tijdens de eerste wedstrijd publiceren en dit besluit geldt voor het hele seizoen 2012. Hier kan dus niet tegen worden geprotesteerd.
Echter vanaf 2013 dienen alle auto’s in alle standaardklasses te rijden met velgen in de standaardmaat zoals de auto destijds af fabriek is geleverd. We doen dit met het oogpunt op veiligheid. Nieuwere auto’s worden op steeds grotere velgen geleverd en wanneer dit wordt teruggebracht naar een kleinere maat, gaat dit ten koste van de veiligheid en dat moeten we met zijn allen niet willen.

Afneembaar stuur vanaf 2013 in alle klasses verplicht
Bestuur en TC hebben besloten om ivm de veiligheid van alle auto’s een afneembaar stuur m.i.v. 2013 verplicht te stellen. Dit m.n. om bij een crash de rijder gemakkelijker uit de auto te krijgen.

Extra strafpunten bij afkeur auto’s
In het reglement staat vermeld dat wanneer een auto wordt afgekeurd de rijder als straf de behaalde punten kwijt is en tevens -5 strafpunten krijgt. Afgelopen jaar bleek dit echter niet voldoende, vandaar dat het bestuur en TC hebben besloten dat een rijder bij afkeur de behaalde punten kwijt is en -10 strafpunten krijgt. Dit geldt vanaf de eerste wedstrijd 2012.

Sportklasse
Vanaf het seizoen 2012 zijn de voormalige Cross 1600 auto’s niet meer toegestaan in de Sportklasse. Denk eraan dat versteviging van de auto’s dan ook NIET is toegestaan met uitzondering van hetgeen in artikel 29 is vermeld (Men mag de auto eventueel aan de voor en achterzijde verstevigen met één buis max 25 x 2,5 mm. Let op: Contact is in de sportklasse niet toegestaan).

Neem voor meer informatie contact op met het Hoofd TC, Hans Veldkamp (tel; 0599-662796)

Bron: NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 20:47 — Reacties uitgeschakeld voor Aanvullingen ASJ 2012 sectie Ovalracing