6 maart 2012

Newsflash .. Toekomst Robertjan Bleeker en nieuwe coureurs

Robertjan Bleeker is geen onbekende in de autocrosswereld. Naast de vele wedstrijden die hij heeft gereden, zijn ook diverse crossauto’s door hem gebouwd. Met name Suzuki’s Swift werden door hem omgebouwd tot racemonster. Zo is in het verleden o.a. een auto gebouwd voor de ovalracing, maar ook een Vrije Standaard Swift met de motor achterin en een aantal auto’s voor de Standaardklasse.

Dit seizoen staat hij weer aan de start in de Standaard 1400 bij de NNCRO, Blijham en Termunten. De auto is kort geleden gespoten in de blauw/gele kleuren. Hierbij is dezelfde stijl gebruikt als zijn ovalracer uit 2007. Robertjan gaat inmiddels zijn negende seizoen in, maar stoppen doet hij zeker nog niet. Integendeel! Hij bereidt zich nu al weer voor op de toekomst.
In de loop van de jaren zijn vele onderdelen van de Suzuki Swift GTI verzameld. Zelfs complete auto’s. Dit geheel staat nu te koop! Als dit verkocht is, zal een nieuw project gestart worden. Wat dit precies gaat worden is nu nog niet bekend. Wel liet hij doorschemeren dat hij misschien een Vrije Standaard wil bouwen, op basis van een Honda V-Tec Turbo. Maar ook een sprinter behoort tot de mogelijkheden, zoals oud teamgenoot Gert Visser. De tijd zal het leren…

Robertjan zal ook enkele rijders bijstaan dit jaar. Zo helpt hij Henk Tappel met de Suzuki Swift Turbo op Assen. De eerste meters zijn gereden en het resultaat was positief.
Ook kunnen we 2 nieuwe rijders begroeten in de autocross. Menno Ufkes (14) gaat het proberen in de Juniorklasse. Zijn eerste wedstrijd zal verreden worden in Den Horn 31 maart in de auto van Bleeker. De andere rijder is Brian Korhorn, neef van voormalig coureur Bert Korhorn. Brian heeft de ovalracer van Martin Boonstra overgenomen. Deze wagen wordt nu omgebouwd voor de autocross en zal dan ook te zien zijn bij de NNCRO en in Blijham en Termunten. Het team heeft veel zin in het nieuwe seizoen en hoopt op mooie wedstrijden.


Robertjan Bleeker .. Ter Apel 2007


Robertjan Bleeker .. Blijham 2011


Robertjan Bleeker 2012


Voormalige auto van Martin Boonstra en Anja Bleeker .. Ter Apel 2010

In: Newsflash @ 21:25 — Reacties uitgeschakeld voor Newsflash .. Toekomst Robertjan Bleeker en nieuwe coureurs