9 maart 2012

Newsflash .. Harm Jannes Renkema van motorsport naar Autosport

Zevenhuizen – Harm Jannes Renkema zal in 2012 zijn debuut gaan maken in de Ovalracing. Hij is begonnen met motorspeedway en grasbaan, maar maakte de overstap naar de autosport.

Verscheidene jaren heeft Harm Jannes motorspeedway- en grasbaanwedstrijden gereden door het hele land. Na een aantal ongelukken en blessures is besloten te stoppen met deze sport. Maar het racebloed zit er nou eenmaal in en dat raak je niet zomaar kwijt. Het begon weer te kriebelen om te gaan racen. Hij kwam door vrienden in aanraking met de Rodeoklasse en heeft hier 2 jaren in gereden, o.a. in Eelde en Ter Apel. De auto is tijdens de eerste cross van Eelde vorig jaar afgeschreven. Een auto bouwen en in 1 race weer krom rijden, daar was hij op uitgekeken en dus werd een nieuwe uitdaging gezocht … en gevonden!

Harm Jannes kwam in contact met Hans Nijboer. Nijboer had nog een Opel Corsa te koop staan, waarmee hij in 2008 voor het laatst in de Sportklasse reed. Na 4 jaar komt deze auto weer op de baan, met Harm Jannes achter het stuur.
Maar voor de auto de baan op kon, is er het een en ander veranderd. In de winter is hij compleet onder handen genomen en waar nodig verbeterd. Ook heeft de auto een bijzondere kleurstelling gekregen.

Afgelopen weekend, tijdens de beurs in Eelde, was de Corsa voor het eerst te bewonderen.


Rodeoklasse .. Eelde 2011


Hans Nijboer .. Ter Apel 2008


Harm Jannes Renkema .. 2012

In: Newsflash @ 18:11 — Reacties uitgeschakeld voor Newsflash .. Harm Jannes Renkema van motorsport naar Autosport