16 maart 2012

Belangrijk nieuws voor Stockcar-F1

Tijdens een goed gesprek tussen de BVSR en de NOV hebben beide partijen gezamenlijk enkele punten op papier gezet voor de wedstrijd van aanstaande zondag 18 maart in verband met de geluidsproblematiek.

– De teams wordt verzocht zoveel mogelijk bij elkaar te parkeren en dan wel voorbij de weegschalen en de jurytoren zodat iedereen bij elkaar staat en de kans dat iemand te laat aan de start verschijnt verkleind wordt. Niet op tijd aan de start is niet rijden. De coureurs uit de andere klassen verzoeken wij dus ook om hier rekening mee te houden en dus op het eerste deel van het rennerskwartier te parkeren.
– Be BVSR houdt om 11:30 een briefing bij de weegschalen waar iedere coureur bij aanwezig dient te zijn.
– De geluidstraining begint om 10:00. Mocht een rijder bij de training boven de limiet zitten krijgt deze, na een aantoonbaar deugdelijke reparatie, één herkansing. De beoordeling hiervan valt volledig onder de verantwoordelijkheid van de BVSR.
– Voor de Stockcar-F1 en de Stockcar-F2 zal het Engelse vlagsysteem gebruikt worden. Bij stil geel betekent dat dus opletten, want er is gevaar en bij zwaaiend geel, in formatie blijven, snelheid minderen tot dat de wedstrijdleiding de race weer vrijgeeft.

Zowel de NOV als de BVSR willen benadrukken dat de toekomst van het rijden met de Stockcar-F1 klasse op het Midland-Circuit in handen ligt van de rijders zelf.

Het NOV-bestuur en de BVSR

In: Nieuws @ 11:37 — Reacties uitgeschakeld voor Belangrijk nieuws voor Stockcar-F1